Juan Lebron och Ale Galan.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Lebron/Galan tillbaka på WPT-tronen: ”Känslomässigt att vinna här”

ANNONS
Ale Galan och Juan Lebron vinner finalen i Alicante Open över Franco Stupaczuk och Alex Ruiz med 6–0, 6–4.
— Det har varit en tuff vecka för mig personligen, men det här ger mig och min familj styrka, säger Ale Galan.

Det var aldrig något snack om saken. Dominanterna från 2020 behövde bara en timme och elva minuter på sig att vinna finalen på Alicantes WPT, årets andra deltävling på World Padel Tour.

— Det är känslomässigt att vinna här. Alicante kommer alltid att vara i mitt hjärta, det är alltid ett nöje att komma hit. Grattis till Alex och Franco till en fin turnering, säger Juan Lebron.

Världsettorna har verkligen visat styrka efter tvivlet som uppstod efter deras oväntade uttåg i Madrid. På Alicantes mycket långsamma banor förväntades den tempostarka, hårt slående duon få det svårt att gå hela vägen men efter finalen kan de visa upp ett prickfritt facit: noll tappade set på fyra matcher.

— Vi har verkligen fått se två lag som satt ner foten och visat vilka som är bäst, först Triay/Salazar och sen Galan/Lebron, säger Sofia Arvidsson, expertkommentator på Viaplay.

Franco Stupaczuk och Alex Ruiz har chockat padelvärlden i inledningen av World Padel Tour-säsongen 2021. Utan att ha nämnts i topp-par-sammanhang har den argentisk-spanska duon gått hela vägen till två finaler av två möjliga. Men på söndagen kom varken ”Stupa” eller ”Captain America” upp i den där extrema högstanivån de visat under långa stunder både i Madrid och Alicante.

På WPT-premiären i Madrid för två veckor sedan var det just Stupaczuk och Ruiz som överraskande slog ut Lebron och Galan i kvartsfinalen. Då vände man 0–1-underläge till att vinna med hela 6–0 i tredje och avgörande. Men i Alicante var den bragden aldrig riktigt nära att upprepas, även om det stod 4–4 i andra set.

Världsettorna var på en egen nivå denna aprilhelg i Alicante — trots de så långsamma kustbanorna på turistorten.

Lebron/Galans väg till finalen

Åttondelsfinal

Ale Galan/Juan Lebron mot
Javier Martinez Vasquez/Agustin Gutierrez

Resultat: 6–3, 6–2

Kvartsfinal

Ale Galan/Juan Lebron mot
Juan Martin Diaz/Jorge Nieto Ruiz

Resultat: 6–3, 6–0

Semifinal

Ale Galan/Juan Lebron mot
Federico Chingotto/Juan Tello
Resultat: 6-2, 6-2


Se samtliga resultat från Alicante Open här. 


Den här artikeln handlar om: