Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Stjärnan i tårar — till final på femte matchbollen: ”Dedikerar det till min familj”

ANNONS

I en underhållande, häftig och nervig tillställning lyckades Paula Josemaria/Ariana Sanchez till sist besegra Bea Gonzalez/Lucia Sainz och ta sig till sin andra raka final.

Matchen nådde sitt klimax under tiebreak i andra set och på sin femte (!) matchboll lyckades till sist Sanchez/Josemaria vinna, 6-3, 7-6. 

— En väldigt tuff match som jag dedikerar till min familj, säger Josemaria med tårar i ögonen efter matchen i Viaplays sändning. 

— Det här året känner jag mig riktigt bra på banan. Vi spelar väldigt bra, vi vet hur man vinner hårda matcher och jobbar för alla poäng. När matcher är svåra är vi där, jag är väldigt glad över att spela en ny final, säger Ariana Sanchez. 

En stor del av matchen mellan Ariana Sanchez/Paula Josemaria och Bea Gonzalez/Lucia Sainz var enfilig motorväg för det hittills under säsongen storspelande paret Sanchez/Josemaria. Men vid ställningen 1-0 i set, 5-4, 40-30 och två matchbollar till fördel för Sanchez/Josemaria började vägen kroka sig och vägpoliserna dyka upp. Då plockade Sainz/Gonzalez fram järnpsyket och räddade dubbla matchbollar. 

Matchens andra set gick till tiebreak och där nådde det sitt klimat. Josemaria/Sanchez fortsatte spela sitt modiga spela med slag mot tomma ytor och nådde fram till ytterligare två matchbollar. 

Men är det något de har, Sainz/Gonzalez, så är det ett grundmurat psyke. De lyckades rädda de två nya matchbollarna och vid ställningen 6-6 stod Sainz för en galen räddning vid fötterna när Josemaria tryckte på och vips så hade i stället de setboll. 

Josemaria/Sanchez har inte tappat ett enda set på de två första turneringarna och de gjorde det inte i dag heller. Först vågade Sanchez trycka på, 7-7, sedan visade Josemaria känsla och passerade Sainz, 8-7, och på den femte matchbollen efter en ny fin passering från Josemaria var det klart. 9-7 i tiebreak och paret föll ner på knä. 

Foto: World Padel Tour.



Den här artikeln handlar om: