PadelDirekt på plats i Alicante
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Bela inför WPT 2: ”Det vi gjorde i Madrid inte längre värt något”

ANNONS

Fernando Belasteguins och Sanyos Gutierrezs första turnering slutade med succé. Paret briljerade och vann när WPT-säsongen drog igång i Madrid. Denna vecka väntar nya utmaningar när Alicante Open avgörs.
— I Alicante är det vi gjorde i Madrid inte längre användbart, säger Bela till PadelDirekt. 

På onsdagen drog huvudturneringen igång i årets andra World Padel Tour-turnering, denna gång i Alicante. Under torsdagen går stjärnorna och det favorittippade argentinska paret Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez in i åttondelsfinalen där man ställs mot Jon Sanz/Aris Patiniotis.

— Jag har haft turen att vinna många gånger i karriären, men det är svårt att vinna turneringar och matcher. Väldigt svårt. I Alicante är det vi gjorde i Madrid inte längre användbart, Alicante är en ny historia och vi måste vara mycket förberedda, säger Bela till PadelDirekts utsände inför turneringen. 

I Madrids WPT-turnering ställdes paret något överraskande mot Franco Stupaczuk och Alex Ruiz i finalen. Bela och Sanyo tappade första set men kunde vända och vinna matchen och turneringen som var parets allra första tillsammans. 

Nu kan förra veckans finalpar få mötas redan på fredagen i en kvartsfinal under Alicante Open, om båda lagen vinner sina matcher. 

— Jag kommer respektera mina motståndare som jag har gjort under hela min karriär, varje match är en ny kamp och du kan aldrig veta om du vinner, säger Fernando Belasteguin.

Fernando Belasteguin trivs utmärkt med sin nya partner för säsongen, forehandsspelaren och spelgeniet Sanyo Gutierrez. 

— Det har gått snabbt och enkelt eftersom båda har klart för sig att vi måste arbeta för laget.

— När jag talade med honom om att spela tillsammans gjorde vi det mycket tydligt för varandra, så det inte skulle komma några överraskningar. Sanningen är att eftersom jag var så tydlig, så har känslan med Sanyo varit mycket bra på träning och ännu bättre på tävlingar, säger Fernando Belasteguin. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: