Foto: Privat.
Nya padelanläggningar

Öppnade nyss fyra uteanläggningar — satsningen fortsätter på ny ort

ANNONS

SmashCenter fortsätter sin satsning på uteanläggningar. Efter nyheten om tre nya center i Stockholm och ett i Arvika har de nu hittat sin nya ställe — Gävle. 

Det slog ner lite som en bomb för två månader sedan. SmashCenter berättade att de skulle öppna fyra stycken utepadel-anläggningar, varav tre i Stockholm, varav ett så centralt som Frihamnen. Totalt rörde det sig då om 18 nya utebanor. Och i dag berättar en av grundarna till SmashCenter, Nico Mäkinen, att ett datum nu är klart för öppningen av flaggskeppet Frihamnen. 

— Den 15:e ska det vara premiär för Frihamnen och redan nu har vi börjat sälja abonnemang. Nästa vecka får vi banorna sen är det bara att montera upp dem, vilket bara tar ungefär två veckor, berättar Nico Mäkinen när PadelDirekt ringer upp SmashCenters medgrundare. 

Anläggningen i Frihamnen, som kommer att ligga bredvid den redan befintliga PDL-hallen, ska bestå av sex dubbelbanor och precis som de flesta inomhushallarna kommer det finnas bemannad reception där det går att hyra rackets och köpa tilltugg. 

— Hela konceptet går ut på att det som normalt finns i en inomhushall också ska finnas hos oss fast utomhus. Vi kommer att ha personal på plats men under vilka tider är inte helt klart, fortsätter Mäkinen. 

”Kommunen vågade inte ta ett beslut”

Förutom de tre utomhusanläggningarna i Stockholm (de övriga kommer att ligga i Rotebro och Kungens Kurva) planerar SmashCenter också för tre nya utomhusbanor i Arvika. En stad där det just nu bara finns en bana. Och så det allra senaste tillskottet — Gävle. 

— Även där kommer vi att anlägga fyra banor. Det kommer att ligga i stadsdelen Lötängen. 

Det mesta har gått enligt planerna för SmashCenter. Frihamnen ska snart öppna och därefter följer Rotebro som ska öppna sista veckan i maj. Bygget vid Kungens Kurva har däremot stött på patrull, även om det enligt Mäkinen inte ska vara några problem. 

— Där har ett beslut om lov gått till stadsbyggnadsnämnden, som ska avgöra om det blir av eller inte. Kommunen vågade inte ta ett beslut eftersom det ligger en detaljplaneändring för området. Men den 27:e maj vet vi och vi tror att det kommer att gå igenom. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: