Notification
Foto: Bildbyrån / VACKER

Så spelas Västsveriges största amatörtävling VACKER Padel Open

Tre kval-lördagar innan den stora finaldagen 29:e maj.
Så lyder upplägget för frisörföretaget VACKERs nya dampadelturnering — Västsveriges största damtävling.
— Intresset har varit väldigt stort. Hälften av platserna bokades upp innan vi hann annonsera turneringen, säger Karolina Andersson, vd på VACKER.

Men än finns chansen för den tävlingssugna amatördamspelaren att anmäla sig till turneringen.

— Första lördagen den 8 maj är det fullt. Det finns just nu 11 platser kvar lördagarna 15 och 22 maj så det är bara att gå in på Acapulcos Matchisida under aktiviteter och boka, säger Karolina Andersson.

VACKER Padel Open är en så kallad klass B-tävling, vilket innebär att du som anmäler dig inte får vara rankad högre än 50 i Sverige.

— Vi vill slå ett slag för breddpadeln på damsidan och ge kvinnor under eliten chansen att tävla. Det många gillar är att det i anmälningsavgiften på 1000 kr (per par) så ingår hårvårdsprodukter till ett värde av hela den summan, berättar vd Karolina Andersson.

Upplägget för turneringen som spelas på Acapulco Padel & Club i Göteborg ser ut så här: 

  • De tre första lördagarna i maj spelar de totalt 48 lagen (16 per lördag) kvalomgång. Alla lag är garanterade minst tre matcher.
  • De fyra bästa lagen varje lördag — totalt tolv lag — går vidare till slutspelet den 29:e maj. 
  • Hela slutspelet den 29:e maj kommer att livesändas på Live Padel.
  • Samtliga tolv lag i finalomgången får hårvårdsprodukter till ett värde av 1200 kronor.
  • Första pris: 10 000 kronor samt hårprodukter till ett värde av 3800 kr
  • Andra pris: 5000 kronor samt hårprodukter till ett värde av 2700 kr
  • Tredje pris: 2500 kronor samt hårprodukter till ett värde av 2300 kr

Stor prispott: ”En långsiktig satsning” 

Den totala prispotten uppgår till 100 000 kronor, berättar Karolina Andersson.

 — Det kan bidra till att visa att det här är en seriös och långsiktig satsning av VACKER. Padelintresset bland kvinnor fortsätter att öka, männen låg lite före men det känns som att det är fler kvinnor som flödar in i padeln nu. Och vi känner att kvinnan som spelar padel är en potentiell kund till oss, många är mellan 25 och 55 år, vilket är vårt viktigaste kundsegment.

Svaret på varför ett av Sveriges största frisörföretag — med enheter i åtta städer i södra Sverige — fick idén att starta västra Sveriges största dampadelturnering kommer snabbt.

— För att vi älskar padel. Jag och min man spelade på Mallorca när vi bodde där för fyra år sedan och blev frälsta. Vi vill gärna nå ut till padeldamspelare och ge dem chansen att tävla mot andra kvinnor. Av våra 130 anställda är alla utom tre kvinnor så det är en tävling av kvinnor, för kvinnor. Målet är att bygga ett community runt detta med padelträningsresor och även andra aktiviteter. Första träningsresan kommer gå till Mallorca i slutet av september under en långhelg och den är öppen för deltagare i VACKER Padel Open.

 Hur tänker ni kring corona-restriktionerna?
— Att vi inte kommer vara fler människor än det är normalt sett i en padelhall. Det blir 32 personer som är på plats varje lördag. Plus en frisör där som ska fläta och stajla de tävlande, så 33 personer blir det väl.


FAKTA: VACKER Padel Open

Anmälan: 500 kronor per spelare. En person anmäler hela laget och betalar hela anmälningsavgiften för laget (1000 kr). Anmäl dig här.

Spelform: Superset (Först till 8 game)

Kvalomgångar:

Lördag 8 maj kl. 13.00-16.00

Lördag 15 maj kl. 16.00-19.00

Lördag 22 maj kl. 13.00-16.00

Slutspel (streamas via Live Padel):

Lördag 29 maj kl. 13.00-19.00