Daniel Windahl och Calle Knutsson.
Foto: Viktor Andersson
World Padel Tour

Knutsson/Windahl med årets första seger på World Padel Tour

ANNONS

Calle Knutsson och Daniel Windahl gör Simon Vasquez sällskap i andra rundan av Pre Previa på Alicantes WPT.

7–6, 6–3 vann Knutsson/Windahl med över Fran Ramirez Navas/Jauro José Bautista Ortiz i den första kvalomgången på WPT i Alicante vid lunchtid på söndagen.

I nästa match väntar Ivan Pedraza och Raul Diaz för den helsvenska duon. Pedraza är rankad 279:a och Diaz är rankad 132:a. 

Tidigare i dag vann även Sverigeettan Simon Vasquez sin första Pre Previa-match. Tillsammans med sin nya franska WPT-partner Johan Bergeron är han vidare till den andra omgången av Pre Previa (förkvalet) i årets andra WPT-tävling, i spanska Alicante.

Duon lyckades relativt enkelt besegra det spanska paret, Daniel Bautista, rankad 144:a och hans partner Alonso Martinez rankad 207:a. 

Siffrorna skrevs till 6-3, 6-4. 

Vasquez var nöjd efter den första matchen och pekade på strukturen och tålamodet som vinnande nycklar.

— Det var kul, vi spelade väldigt solitt och hade rätt taktik från början. Vi fick ett pass tillsammans men vi har båda sett varandra spela så vi hade ett bra hum om hur vi skulle lägga upp det, vem som skulle ta vad och var våra styrkor låg, berättar Simon Vasquez. 

Hur ni la upp taktiken?
— I försvaret väntade vi in lobben. De har båda en bra smash så därför drog vi ner på tempot och letade efter lobben, vilket gav resultat, berättar Simon och fortsätter. 

— Vi lockade fram de och när vi attackerade så gjorde vi det strukturerat och spelade inte för snabbt. Det var en ganska snabb bana men svårt att kicka ut den. Vi ville inte att de skulle använda för mycket bakväg så vi försökte spela innan väggen och sen hade vi bra tålamod, fortsätter han. 

Hade ni koll på dem?
— Vi hade lite koll. Han hade mött forehandspelaren (Daniel Bautista) och Jag tränar med backhandspelaren (Alonso Martinez) på M3-akademin i Madrid.

I nästa omgång, som spelas redan 15.30 i dag, ställs den svensk/franska duon mot 96:a-rankade Jose Solano och 164-rankade Jaunlo Gonzalez. 

— De är ett tufft motstånd. Solano är en bra forehandspelare och hans partner Juanlo är en riktigt duktig backhandspelare. Vi ska spela strukturerat som sist men också med bra energi, säger Vasquez. 

— De rör på bollen bra och spelar mycket padel, smart och kvickt, kan vi  rycka lite i spelet och vänta på rätt läge så är de inte så trygga och bekväma. 

Daniel Windahl/Calle Knutssons första match i Pre Previa på går just nu. De ställs mot Fran Navas, rankad 108:a och Jairo Bautista Ortiz, rankad 141:a, båda från Spanien.

Den här artikeln handlar om: