Notification
Foto: Bildbyrån & Hajper.

Hajper satsar på padel: ”Vill utveckla svensk padel på ett ansvarsfullt sätt”

I takt med att padeln snabbt växer sig allt större och intresset ökat har det också blivit möjligt att betta på sporten. 
Spelbolaget Hajper erbjöd under helgen odds på World Padel Tour och vill fortsätta satsa på sporten. 

— Vi älskar communityn och vill vara med. Vi vill dra vårt strå till stacken och utveckla sporten men vi vill göra det på ett ansvarsfullt sätt, säger Nicklas Antonsson som är varumärkeschef för Hajper.  

I helgen erbjöds det odds på World Padel Tour-premiären i Madrid på två svenska spelsajter. Hos Hajper erbjöds det odds för både herr-och damklassen. På den andra sajten erbjöds enbart odds på herrarna. 

— Det mottogs jättebra, vi hade hundratals nya spelare som kom in och spelade hos oss. Vi såg att en stor del av spelen var på damerna. Vi som många andra vill att det ska vara jämställt. Damerna ska tjäna lika mycket som herrarna och man ska kunna betta på både dam- och herr, säger Hajper-chefen Nicklas Antonsson. 

Inför Madrids WPT gick det i första hand att betta på vilka man trodde skulle vinna turneringen. När huvudturneringen drog igång stängdes oddsen. När kvartsfinalerna sedan drog igång gick det återigen att spela — men då på de enskilda matcherna. 

— Vi har inte liveodds, där är vi inte riktigt. Men vi har fått bra respons på hela upplägget och vi vill utveckla det. Till exempel lägga till fler matcher, att man ska kunna matchbetta tidigare under turneringen. Vi kommer att försöka utvecklas ju längre säsongen går. 

Hur kommer det sig att ni har tagit steget in i padeln?
— För det första är det många hos oss här på Hajper som spelar, som har kommit in i communityn och på så sätt sett vilken fantastisk rörelse det är. Det är jäkligt härligt med engagemanget inom sporten, så vi kände att detta måste vi vara med på, säger Antonsson och fortsätter. 

— Vi vill dra vår strå till stacken och hjälpa till för att padeln ska utvecklas. Förra säsongen tyckte vi att möjligheten till betting var något som fattades. När man följer matcherna vill man ha en liten slant på någon som ska vinna.

Ni är bland de första att erbjuda odds på padel. Hur viktigt är det att vara först?
— Det är viktigt att vara först, att ta ett starkt grepp, framförallt känner vi ett ansvar mot våra spelare. 

På den spelsajt som var först med att erbjuda odds på padel är det möjligt att betta på den svenska padeltouren — Swedish Padel Tour. Men där har Hajper valt en annan väg. 

— Att erbjuda odds på SPT-matcher känns kanske inte så ansvarsfullt. Det är inte så stora prispengar för vinnarna och i de tidigare rundorna är det klart att risken finns att spelare inte gör sitt bästa. När prissummorna är så låga kan spelarna tjäna mycket mer pengar på att lägga sig.

Han menar att risken är en helt annan på WPT.

— WPT klarar vi bättre, där kan vi ha bättre koll. WPT är tillräckligt stort. Men vi börjar smått och kommer inte att tillåta för stora spel eftersom vi vill minimera riskerna. Vi försöker ta ett steg i taget där vi börjar med spel på kvartsfinalerna och framåt, sen får vi se. 

Du nämner att det finns padelintresse på kontoret, hur mycket spelar du själv?
— Så mycket som jag kan som småbarnspappa, haha. Kanske två gånger i veckan.