Foto: PadelDirekt
FIP-turnering

Ny internationell tävling på fredag — här är svenskarnas motstånd

ANNONS

Hårt motsånd väntar direkt för Calle Knutsson/Daniel Windahl när de tar sig an nästa turnering i Spanien — FIP Star i Nucia, den 12-18 april. 
Motståndarna heter David Sanchez Serrano, rankad 86:a i världen och Salvador Ortega, rankad 72:a. 

Calle Knutsson/Daniel Windahl är ute på en Spanien-turné. De har avverkat en turnering, WPT-premiären i Madrid, där det blev uttåg direkt i den första omgången av Pre Previa (förkval) mot Christian Medina och Oscar Vasquez med 3-6, 4-6. 

Näst på tur för den hårdsatsande duon väntar en turnering i Nucia, Spanien, anordnad av det Internationella Padelförbundet, FIP. I turneringen, som vid seger ger 40 poäng på världsrankingen, ställs Knutsson/Windahl mot David Sanchez Serrano, 27, och Salvador Ortega, 25, båda från Spanien. 

Serrano har som längst nått åttondelsfinal på WPT, Ortega har som längst nått sextondelsfinal. 

Skulle Knutsson/Windahl gå vidare kan de få ställas mot legendaren Maximiliano Martinez, Argentina, rankad 51:a i världen. Så sent som 2018 vann Martinez två turneringar på WPT. 

I turneringen spelar också succéparet från Madrid, Miguel Yanguas och Ivan Ramirez. Arturo Coello, som var i semifinal i Madrid tillsammans med Miguel Lamperti, spelar också med det som förmodligen är en yngre släkting, Rodrigo Coello. 

Segersumman ligger på drygt 100 000 kronor. Knutsson/Windahl går in i turneringen på fredag. Starttid är satt till 10.45. 

Den här artikeln handlar om: