Foto: Padel Club.
Internationell padel

Förre Barcelonaspelarens galna satsning — ska bygga 250 nya padelbanor

ANNONS

Energiföretaget Cults grundare Brian Sörensen tillsammans med de förra handbollsspelarna Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler och Sören Stoklund ska göra en jättesatsning på padel i Danmark. 

De fyra danska profilerna vill bygga mellan 250 och 270 padelbanor till nästa år.

Det händer saker på padelkartan även i Sveriges grannland Danmark. I ett samarbete mellan två padelföretag, ett grundat av entreprenören Brian Sörensen och ett grundat de förra handbollsspelarna Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler och Sören Stoklund, ska padeln få snurr. 

Våra kedjor har startat från två olika utgångspunkter, och vi vill fortsätta med det. Genom att arbeta nära tillsammans tror vi att vi kan skapa den absolut bästa upplevelsen för användarna. Samtidigt kan vi lära oss enormt mycket av Brian och hans omfattande erfarenhet av att driva företag, säger Sören Stoklund till finans.dk. 

Tillsammans med Anders Oechsler och Lars Krogh Jeppesen äger de företaget Padel Club. Brian Sörensens padelföretag heter padel padel — däri har han redan investerat ungefär 117 miljoner. Sörensen bygger just nu ett 6 000 kvadratmeter stort padelcenter i Århus och två 4000 kvadratmeter stora center i Odense och Ålborg. De tidigare handbollsspelarna har sedan tidigare byggt fem center och planerar för ytterligare 18. 

Vi är själva passionerade padelspelare, och om vi kan skapa en hälsosam verksamhet genom sport är det vettigt. Därför måste vinsten också investeras på nytt och användas för vidare utveckling. Vi förväntar oss att det blir enormt, säger Lars Krogh Jeppesen.

Samarbetet mellan de två kedjorna kommer funka som att Sörensen får åtkomst till den bokningsportal som Padel Club utvecklat, Bookli, men också genom gemensamma synergier såsom handel, inköpsavtal och ett gemensamt rankingsystem. 

Padelmässigt är de tre tidigare handbollsspelarna nybörjare men på handbollsplanen är deras namn desto mer välkända. Både Krogh Jeppesen, som också spelade för både Kiel och Barcelona, och Anders Oechsler spelade för det danska landslaget. Sören Stoklund gjorde fem säsonger i den danska högstaligan med Kolding. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: