Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Galen seger efter kaosminut — trodde de vunnit, vann sedan ändå

ANNONS
I en av de mäktigaste, märkligaste och mest spektakulära padelmatcherna undertecknad sett, var det till slut Lebron/Galan-dödarna Alex Ruiz och Franco Stupaczuk som återigen skrällde — och gick till WPT-final i Madrid.

Resultatet skrevs till 6-4, 6-7, 6-1 i en match där så mycket dolde sig bakom siffrorna. 

— Hade jag haft en hatt på mig så hade jag tagit av mig den, säger Sofia Arvidsson i Viaplays sändning. 

Duon var lyrisk efter matchen och fick under intervjun en 20 sekunder lång applåd. 

— Jag har jobbat så hårt för detta ögonblick, jag är så glad, tack till min familj för all support. Tack till er. Jag vill gratuera våra motståndare till en riktigt bra match, min partner för en bra match. I morgon har vi final och en trofé på spel, säger Alex Ruiz i WPT:s sändning efter matchen. 

Efter matchen sjöng publiken och trots reducerat antal var det tungt tryck i arenan. 

För första gången är Alex Ruiz i final. Där ställs han och Stupaczuk mot legendarerna Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez. 

Körde, trots smällen, över Lima/Tapia i sista set

Det allra mest spektakulära i den här matchen skedde i slutet av andra set. Stupaczuk/Ruiz tog sig i egen serve fram till ledning 5-4. 

40-30 och två matchbollar. 

Först stod Agustin Tapia för en galen räddning på en smash av Stupaczuk, där han knackade ut bollen precis vid nät, sedan brände Alex Ruiz en smash med bara millimeters marginal. En boll han först trodde var inne, som Lima/Tapia bad om videogranskning på, och som domaren dömde ut. I en minut, innan domslutet var klart, trodde Stupaczuk/Ruiz, att de vunnit. Från matchbollar och segerljubel var det plötsligt 5-5. 

Paren, och nu var det uppeldat på alla håll och kanter, följdes sedan åt fram till tiebreak. Väl där hade Stupaczuk/Ruiz ytterligare två matchbollar, då stod Tapia för ytterligare en galen kick-räddning, och sedan slog ”Stupa” i nät.

Till slut vann Lima/Tapia ett galet tiebreak med 9-7. 

På ett osannolikt sätt lyckades dock årets skrällpar nummer ett, rankat sjua inför turneringen, hämta nya krafter och sedan fullständigt briljera i sista set. 

Framförallt klev Stupaczuk fram med det ena mäktiga slaget efter det andra och de vann faktiskt med 6-1 i sista. Publiken var i extas — och nu väntar en högst oväntad final mot ikonerna Belasteguin/Gutierriez.



Läs också PadelDirekts stora WPT-guide.

Trots förlusten föll mycket av ljuset på Agustin Tapia — se hans flygande uppvisning:

Den här artikeln handlar om: