Miguel Yanguas.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

TV: Yanguas ber om publikens hyllningar efter magiskt slag

ANNONS

Miguel Yanguas och Ivan Ramirez är två Sverigebekantingar som nått hela vägen till kvartsfinal på årets första WPT-turnering.
Väl där bjöd Yanguas på padelgodis i det som skulle bli förlust mot Coello/Lamperti, 6–4, 6–4.

19-åringarna fick en tuff inledning mot veteranen Miguel Lamperti och Arturo Coello, även han 19 år. Argentinarna fick ett break redan i första game.

Det bjöds på vacker padel och många läckra slag i första set. Det finaste slaget — som du kan se i toppen av artikeln — beskrevs så här av Peter Jihde:
— Vilken delikatess, Miguel Yanguas! Snälla säg att den finns sparad och att ni trycker ut den nu, säger Viaplays kommentator som en uppmaning till tv-produktionen i Madrid.

Hans kollega Sofia Arvidsson var minst lika imponerad av stoppbollen som betydde reducering till 2–3 i första set.

— Har man 40-0 kan man kosta på sig att trixa lite. Men det får inte blir för mycket, konstaterar expertkommentator Arvidsson.

Även de spanska kommentatorerna skrek rakt ut när de skådade Yanguas slag.

— Que bonito (Så vackert) Miguel Yanguas! utbrast spanjorerna i direktsändningen.

Lamperti visade rutin i avgörande läge

Och Yanguas-hyllningarna tog knappast slut där. Den 189 centimeter långe spanjoren slog overhead-slag efter overhead-slag från baslinjen — helt otagbart för Lamperti och Coello.

— Han är en mini-Lebron där på forehandsidan, tycker Peter Jihde.

Även Ivan Ramirez stod för en fin insats, men de två barndomsvännerna räckte ändå inte till. Motståndarna höll en jämnare nivå sett över de två seten och vann med 6–4, 6–4.

Men det kunde ha räckt att vinna en golden point i mitten av andra set för att lyckas vända på steken, om vi litar på Sofia Arvidssons ord. Ställningen var då 3–3.

— Jag måste som expert meddela att det är matchens viktigaste boll, sade expert Arvidsson då.

Då såg Lamperti till att ta en liten paus genom att springa ur buren, ut till bänken. Den spanska hemmapubliken buade då ut den 42-årige argentinaren — som löpte tillbaka in på banan och bidrog till att ta hem det så viktiga gamet.

Nu väntar en högst oväntad semifinal för Lamperto/Coello, som slog ut Paquito Navarro/Martin Di Nenno i åttondelen.



Se fredagens resultat och spelschema här.

Den här artikeln handlar om: