Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Mäktig skräll när världsettorna slogs ut i kvartsfinal — Lebron buades ut

ANNONS

Vem hade kunnat detta? Men det hände faktiskt, Juan Lebron och Ale Galan förlorar och åker ur Madrids WPT-tävling redan i kvartsfinalen. 
Alex Ruiz och Franco Stupaczuk vände underläge 0-1 i set till seger 2-1 via siffrorna 4-6, 6-4, 6-1. 

I det tredje setet blev Juan Lebron utbuad av publiken i Madrid och såg tagen ut. Gång på gång vädrade den lynniga stjärnan sitt missnöje och gång på gång försökte Ale Galan stötta honom — samtidigt fortsatte buropen. 

Matchen tog en tvär vändning i slutet av andra set. Paren hade följts åt och Lebron/Galan hade två lägen att i egen serve gå fram till 5-5, men ett misstag av Lebron och sedan ett av Galan — och så var det helt plötsligt 1-1 i set. 

Efter det var linjen rak för ett uppeldat Ruiz/Stupaczuk-par. Tidigt i tredje set stod Alex Ruiz för en brutalt backhand-cross från glas som helt ställde Juan Lebron och fick experten Sofia Arvidsson att ta fram stora megafonen:

— Det där var nog dagens vackraste faktiskt, bra vågat, sa Sofia Arvidsson i Viaplay sändning. 

”Om du tycker att du är så bra ska du inte missa heller”

Publiken i Wizink Center började bua rejält när Galan/Lebron klagade på ett domslut och sedan fortsatte de att bua när Lebron missade slag. 

Lebron har en historik av att ofta använda ett negativt kroppsspråk gentemot Galan på banan. Galan är Madrid-baserad, vilket kan ha varit anledningen till buropen mot Lebron. 

— En hypotes skulle kunna vara att de håller på Madrid-sonen Ale Galan som ibland får offentligt spöstraff av Juan Lebron i padelmatcher, som jag då misstänker att åskådarna här har sett under fjolåret, det skulle kunna vara en anledning, om du tycker att du är så bra ska du inte missa heller. Men det där är bara en killgissning, säger Peter Jihde i Viaplays sändning. 

— Du kan vara inne på rätt spår där, han visar en viss attityd när Galan missar, Galan gör ju inte likadant tillbaka, fyller expert Sofia Arvidsson i. 

I lördagens semifinal väntar Pablo Lima och Agustin Tapia för överraskningsparet. 

Du kanske även vill läsa: Plus Stor World Padel Tour-guide — här är allt du behöver veta Den här artikeln handlar om: