Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Josemaria/Sanchez formstarka inför WPT: ”Lagt ner många timmar”

ANNONS

Det nya World Padel Tour-paret Paula Josemaria och Ariana Sanchez ses som en av favoriterna att dominera dampadeln i år. Det nya paret där Sanchez är rankad delad etta och Josemaria som sjua har kört hårt sedan januari och är redo för en ny säsong. 

— Vi har lagt ner många timmar, och kört med tillsammans sedan januari. Vi är förväntansfulla och sugna på att komma igång med tävlingssäsongen, säger Paula Josemaria när PadelDirekt träffar henne och Ariana Sanchez under Icaniwill Invitational. 

En försäsongs-Invitational de förövrigt vann efter seger med 6-2, 6-4 i finalen mot Bea Gonzalez och Lucia Sainz

— Jag tycker vi spelade väldigt bra hela helgen, det var våra första matcher tillsammans. Innan har vi bara tränat, inte spelat. Vi är riktigt nöjda över att vi kan spela så bra tillsammans, sa Josemaria efter den matchen. 

De pratade också om skillnaderna mellan att spela i Sverige och i Spanien.  Josemaria bor i Valladolid och Sanchez i Barcelona.  

— Det är annorlunda här jämfört med där vi spelar i Spanien. Det är mycket kallare här och det gör att bollen rör sig annorlunda och även hur det känns fysiskt, säger Sanchez.

— Man måste värma upp mer och man måste få mer fart på bollen, fyller  Josemaria i.  

Just Bea Gonzalez och Paula Josemaria var ifjol en talangfull duo på World Padel Tour, men det partnerskapet sprack upp i december. 

— Vi har en enkel relation och är vänner även utanför padeln. Det är inga hard feelings, utan vi har en bra relation. Även Ari och Bea är kompisar, så det är bara kul att få träffa dem, säger Josemaria om uppbrottet.

Ariana Sanchez och Paula Josemaria möter 16-åringen Carmen Goenaga och 19-åriga Bea Caldera i deras första match i Madrid. Paret går rätt in i åttondelsfinal. 

Foto: PadelDirekt. Ariana Sanchez och Paula Josemaria efter segern i Icaniwill Invitational. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: