Foto: Viktor Andersson
Icaniwill invitational

Enkät: Världsstjärnornas ärliga svar om Sverige-eliten

ANNONS

Några av världens bästa spelare är på plats på Icaniwill Invitational strax utanför Stockholm och på lördagen ställs de mot den svenska eliten.
— Jag är helt säker på att Vasquez kommer att ta sig långt, säger Bela.

Efter enkla segrar för Lucia Sainz/Bea Gonzalez och Federico Chingotto/Juan Tello så ställde PadelDirekt frågor kring hur de ser på de svenska toppspelarnas nivå just nu.

Lucia Sainz och Bea Gonzalez efter seger 6–2, 6–0 över Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.

Sainz:
— Jag känner till dem sedan tidigare, från EM tror jag det var, och jag tycker att de utvecklas. Jag tycker att de behöver träna på att spela mer avslappnat, använda väggarna mer och öva på att lobba. Men förbättringen de senaste åren är otrolig, så förhoppningsvis får vi se någon svensk i världstoppen snart.

Gonzalez:
— Vi är inte absolut inte besvikna, tvärtom tycker hon att de spelade bra och kämpade på hela vägen. Vem är jag att säga att jag är mycket bättre än dem? Jag fokuserar bara på att själv bli bättre och tycker det är kul att möta svenskar.

Juan Tello efter seger 6–1, 6–3 över Daniel Windahl/Calle Knutsson.

— Det var som vi hade förväntat oss, men vi ser en förbättring. Nivån blir bättre och bättre, och i takt med att intresset för sporten bland svenskar ökar så kommer även nivån på spelarna bli bättre.

Lucia Sainz svar på frågan om deras inställning under matchen. Gick de ”för fullt?”

— Vi gick nästan fullt. Andreas (Ehrnvall, eventansvarig) bad oss göra det för att de vill se vilken nivå de ligger på, och det är bra för i vissa sådana här turneringar försöker man få till bra spel. Baharak och Sofia är väldigt tävlingsinriktade. Och det är bra för publiken att de ber oss gå för fullt för att se skillnaden mellan Sverige och Spanien.

Fernando Belasteguin efter att han och Sanyo Gutierrez vunnit med 6–0, 6–3 över Simon Vasquez och Martin Pineiro (spanjor).

— Skillnaden mellan en bra padelspelare och en jättebra padelspelare är väldigt liten. Det krävs många timmar, men han är helt säker på att Simon kommer att ta sig långt. Men det tar tid.

Den här artikeln handlar om: