Emil Jungåker, Simon Staflund, David Gelinder och Rikard Åberg.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Möt de fyra Swedish Padel Tour-kommentatorerna: ”Tom i huvudet”

ANNONS

Du som följde sändningarna av Swedish Padel Tour förra året känner igen två av kommentatorerna på Padel-Television, som tagit över rättigheterna till SPT i år.
Men vad är det egentligen för kvartett som kommenterat SPT 1 och 2?
PadelDirekt bad dem berätta presentera sig för våra läsare.

Från 10.00 till 20.00 på lördagen sitter de några meter från glasburen i padelhallarna och berättar för tittarna vad de bevittnar. Söndagen är någon timme kortare — 9.00 till 17.00 kan arbetsdagen stanna vid tidsmässigt

— Jag kommenterade nio matcher i Örebro och var helt slut efter det. Helt tom i huvud och mun, berättar kommentatorn Rikard Åberg för PadelDirekt.

Men han gör det med ett leende på läpparna. Mitt i den andra Swedish Padel Tour-turneringen för året lyfter Rikard och hans kolleger fram hur kul det är att kommentera padel för Padel-Television, även om man är mör vid slutet av de intensiva dagarna.

Här är de fyra huvudkommentatorerna på SPT:

Emil Jungåker, 37 år

Erfarenhet inom padel: Stor padelentusiast som spelat i ungefär två år. Älskar den här sporten! Utbildad padeltränare och håller en del lektioner och kurser. 

Erfarenhet inom kommentering: Kommenterade SPT förra året och har kommenterat innebandy och även jobbat mycket med event, som invigning av Friends Arena och utomhusmatcher i hockey. Så är jag även speaker på HV71:s hemmamatcher i SHL.

Favoritord: Jag är generellt en känslomänniska, så det blir mycket känsloyttringar i allmänhet. På förra SPT:n missade ju Viktor Stjern och då skrek jag ”HAN MISSAR DEN, Viktor Stjern!", och han hör det på banan, vänder sig om och säger ”VA?! Missar han den Viktor Stjern?

Därför är padel så kul att kommentera: Det kan svänga så himla fort. Det är så små marginaler som gör att en match kan vända. 

Emil Jungåker.

Emil Jungåker.


Simon Staflund, 35 år

Erfarenhet inom padel: Har spelat i ett par år och gått en tränarutbildning, så nu både spelar jag själv seriespel och håller kurser. 

Erfarenhet inom kommentering: Jag och Emil kommenterade SPT även förra året, och det är kul att se att det är mer bredd nu. Det är väldigt kul. Det är ju verkligen högklassig padel.

Favoritord: Oj bra fråga... Delikatess, kanske!

Simon Staflund.

Simon Staflund.


David Gelinder, 40 år

Erfarenhet inom padel: Upptäckte padeln när den kom till Örebro 2015, innan dess har jag spelat tennis fram till jag var 20. Nu spelar jag B-klass på SPT och är en av huvudtränarna på WAP Padelklubb. Men nu är jag trebarnsförälder också och de spelar padel, så det blir mycket att jag tränar dem. 

Erfarenhet inom kommentering: Ingenting! Jag började i Örebro på SPT 1 så det här är min andra tävling.

Favoritord: Man använder ju många spanska uttryck eftersom man tittat på World Padel Tour... det kan ju kännas lite töntigt ibland, haha. Men samtidigt, det heter bandeja, det heter vibora, det heter chiquita, och bajada... Det är ju uttryck som även svenskar använder.

David Gelinder.

David Gelinder.


Rikard Åberg, 52 år

Erfarenhet inom padel: Har spelat 15–20 gånger och tycker sporten är jätterolig. Min grundkunskap var inte jättestor inför första SPT:n i Örebro så jag har pluggat ganska mycket, och så har jag turen att bra bisittare och kolleger. David är en fantastisk människa!

Erfarenhet inom kommentering: Har kommenterat fotboll och jobbat mycket med att kommentera poker i Vegas. Jobbar nu med FollowUs AIK (fotboll). Eftersom jag är ny inom padeln så ställer jag en del dumma frågor, vilket ju kan passa tittarna som inte sett så mycket padel tidigare. Jag räds inte att ställa såna frågor.

Favoritord: Jag och bisittare David kom på ett uttryck när man har 40–30, eftersom det är golden point på SPT, så blir det två gamebollar. Då har man ”en plus en”, eftersom golden är som en delad gameboll. Så den kör vi med ganska friskt!

Rikard Åberg.

Rikard Åberg.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: