Simon Vasquez, Cayetano Rocafort / Pierre Bonfré, Viktor Stjern.
Foto: PadelDirekt & Filip Isacsson.
Swedish Padel Tour

Vasquez/Rocafort vann mäktig drabbning — kan ta nionde raka titeln

ANNONS

Efter en rafflande, välspelad inofficiell semifinal är Simon Vasquez och Cayetano Rocafort klara för SPT-final i Nybro. 
Efter 6–4, 5–7, 6–3 har paret chansen att vinna sin nionde raka Swedish Padel Tour-titel. 

På förhand var det upplagt för en riktig rysare. Båda paren hade spelat riktigt bra genom hela turneringen och var båda uppumpade av självförtroende. Även om segraren som så ofta hette Vasquez/Rocafort så var det efter en match som hade så mycket. 

Känslor, fart, heta dueller, mentalt spel och välspelad padel. Som så ofta var det de avgörande bollarna som till slut fällde fördelen åt Vasquez/Rocaforts håll. 

— Jag tycker att vi spelade jättebra. De gjorde en jättebra match och satte mycket press på oss. Vi hade fyra matchbollar i andra men de kämpade på och fortsatte tro på det. Men i tredje tror jag att vi inte förlorade en enda boll i vår serve, och det säger mycket om vår intensitet, säger Cayetano Raocafort till Padel-Television.

Första set vann de med 6-4, efter att ha brutit serven fram till 5-4 och sedan servat hem det. Det helt avgörande läget kom vid ställningen 30-40 och serve Bonfré/Stjern. Då fick Simon Vasquez med sig en nätrullare till 40 lika och sedan vann de fram till 5-4 i golden point. Bonfré/Stjern förstod värdet av det setet och visade upp frustration. 

”Lottobreak”, skrek Viktor Stjern och tjongade bollen i taket samtidigt som Pierre Bonfré stod kvar på banan några sekunder och tjongade bollen in i glas. 

”Lyckades komma tillbaka med energi i tredje”

Detta var definitivt en känslomatch. Andra set var på många sätt episk. Paren följdes återigen fram till 4-4. Då hände det saker. 

Vasquez/Rocafort tog sig fram till 40-0 i Stjern/Bonfrés serve. Tre matchbollar för ”Caye” och Simon. Boll för boll hämtade de dock igen, med högre vrål efter varje vunnen poäng. Snart var det 40-40 — Stjern/Bonfré reds fram av adrenalin och pumpade även in vinsten i golden point. 

Av bara farten passade de sedan på att bryta sig fram till 6-5 och serva sig till andra set, 7–5. 

Mönstret upprepade sig så klart i det sista setet. Inga breaks fram till 4-3 till fördel för Vasquez/Rocafort. Då kom det. 

Jämnt hela vägen fram till golden point — då landade Viktor Stjerns lobb i taket — och där var breaket i hamn för SPT:s ständiga vinnare Vasquez/Rocafort. 

Sista gamet var Bonfré/Stjern mentalt slut och orkade inte. 

— Det var en bra fajt från alla fyra. Vi kände att det var jämnt från start till mål i första set. Det kunde gått åt vilket håll som helst. Mycket handlar om att vinna rätt bollar, det var mycket golden points genom hela matchen, säger Viktor Stjern till PadelDirekt.

Vi sa på läktaren att det här är det bästa vi sett på SPT. Kände ni det på banan också?
— Klart man kände att det var en bra fajt, men man hinner inte analysera så mycket. All energi går framåt, man får inte älta vad som hänt. Man går in i zonen. Men det klart, när fyra bra spelare möts blir det bra spel.

En tung, högklassig match slutar till slut med 6-4, 5-7, 6-3-vinst för Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. 

— Vi är väldigt glada, vi hade bra chanser att vinna i andra set men lyckades komma tillbaka med bra energi i tredje, säger Simon Vasquez till Padel-Television.

I finalen ställs de återigen mot Daniel Windahl och Calle Knutsson som besegrade Jonas Björkman och Anton Andersson med 7-6, 7-6. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: