PadelDirekt på SPT 2
Pierre Bonfré, Viktor Stjern och Cayetano Rocafort / Simon Vasquez
Foto: Filip Isacsson (montage)
Swedish Padel Tour

Psykkrig inför heta SPT-semifinalen: ”De är eventuellt rädda för oss”

ANNONS

11.00 på söndagen bjuds det på gruppfinal på SPT.
Och det är faktiskt Sverigeettorna Cayetano Rocafort/Simon Vasquez som för ovanlighetens skulle är ute efter revansch.
— Jag tror eventuellt att de är lite rädda för oss, säger Pierre Bonfré.

Pierre Bonfré och Viktor Stjern vann fyra raka set och därmed sina två gruppspelsmatcher relativt smärtfritt på lördagen. 

— Ja ja, Folk brukar fråga varför vi alltid känner för att tappa första set. Och nu så vinner två raka, det är jättekonstigt, säger Pierre Bonfré till PadelDirekt.

Först besegrades André Schlyter/Christoffer Persson med 6–4, 7-5 och sedan blev det 6–4, 6–0 mot Pablo Figueroa/John Larsson.

Gick det lite för fort att vinna till och med?
— Ja, exakt. Ingen valuta för anmälningsavgiften, säger göteborgaren och skrattar.

Fyra raka set vann även regerande SPT-mästarna Cayetano Rocafort och Simon Vasquez. Duon som jagar sin nionde raka titel på Swedish Padel Tour fortsätter att gå fram som en ångvält i buren.

— Det kändes bra, en bra dag på jobbet. Formen blir bättre och bättre, men den kan fortfarande bli ännu bättre. Det finns mycket att jobba på, säger Simon Vasquez.

Hur ser du på Cayetanos spel, tar han steg i rätt riktning?
— Det tycker jag. Han är väldigt taggad och visar väldigt bra attityd på banan. Sen så har han ju tränat lite mer så det är helt klart en stor förbättring från hans sida.

Vasquezs svar: ”8–1 i matcher”

På söndagsförmiddagen väntar en på förhand riktigt intressant gruppfinal — tillika ”semifinal” — mellan de två paren och segermaskinen Rocafort/Vasquez får alltså finna sig i en något ovan situation: möte med ett par de senast föll mot. En förlust som kom i Studio Padels Hede Invitational i februari.

— Vi hade en dålig tävling i Hede, vi var inte alls på plats. Vi visade en sida i förra SPT:n så jag är inte orolig. Vi kommer att spela en helt annan match än i Hede.

Eftersom Bonfré/Stjern är det enda svenska paret på SPT som besegrat Rocafort/Vasquez, så tror Pierre Bonfré att det satt sig i huvudet på Sverigeettorna.

— Vi har gjort det (vunnit) en gång ju, så jag tror eventuellt att de är lite rädda för oss, säger Bonfré.

När Vasquez får höra kommentaren från Bonfré ler han stort.

·— Nej, inte det minsta rädda. De är långa men, nej... Vi har oddsen på vår sida efter 8–1 i matcher.

Viktor Stjern och Pierre Bonfré är rankade åtta respektive nia på Sverigerankningen efter ett fjolår som inte var särskilt lyckat. De har en tydlig plan på hur de ska se till att Vasquez och Rocafort missar sin första SPT-final någonsin.

— Det blir mycket att inte låta dem styra och ställa, att den spelas på våra villkor. Att vi är större än dem och lite längre fram. Men båda lagen vet hur det andra spelar så det blir nog inte så jättetaktiskt, säger Bonfré.

Vilka detaljer i ert spel ledde till två segrar i dag, känner du?
— I den andra matchen hittade vi verkligen varandra, täckte upp mycket i mitten för varandra. Spelade verkligen som ett lag. Vi trodde på gameplanen även när vi förlorade game, och att vi skulle vara starkare i längden. Det lönade sig verkligen.

Du sa att ni alltid brukar förlora första set — kan det finnas en fördel i att spela två snabba matcher inför söndagen?
— Det tror jag. Men fysiskt ska det inte vara någon faktor egentligen.

11.00 är det alltså dags för gruppfinalen Simon Vasquez/Cayetano Rocafort mot Viktor Stjern/Pierre Bonfré.

Se Pierre Bonfré briljera i hans och Viktor Stjerns möte med John Larsson och Pablo Figueroa: 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: