PadelDirekt på SPT 2
Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Knallen: Doldisarnas första vinst — besegrade profilerna: ”Tackar gud”

ANNONS

Filip Svensson och Staffan Falkenström har stundtals spelat riktigt bra padel den här SPT-säsongen men haft stolpe ut. 
Mot Jonas Björkman och Anton Andersson var det stolpe in och då kom också första segern. 6-4, 7-6 (9-7) slutade rysaren. 

— Det var en konstig match, i första set kändes det som att det var vi som hade mest chanser, skulle vinna, och gjorde det. I andra set får vi tidigt break och känslan är att vi ska dra ifrån men vi hamnar i en svacka och släpper in dem. Det blev ett ställningskrig och slutar med tiebreak där det står och väger. Vi har matchboll, de har setboll, vi har matchboll och stänger det, säger Staffan Falkenström. 

Han fortsätter: 

— Vi har haft mycket stolpe ut, så det var svårt att slappna av. Denna segern var väldigt viktig att få med till morgondagen. Det var sjukt viktigt att vi kunde knyta ihop säcken i sista, det har vi nytta av i morgon.  

Paret spelade stundtals på hög nivå under SPT:n i Örebro. De tog ett set mot John Larsson/Pablo Figueroa och pressade Viktor Stjern och Pierre Bonfré till ett tiebreak. Men det blev aldrig någon seger — den kom i stället i dag. 

— Så dåliga är vi, skämtar Filip Svensson. Nej, men det var riktigt skönt, i slutet var det lite blunda och hoppas på det bästa och i tiebreak är det alltid 50/50 liksom, då går man nånstans bara och hoppas på att det ska bära för ens egen del och det gjorde det tack och lov denna gången. Det känns extra förlösande eftersom vi har haft det lite tufft, då känns det välförtjänt att vi får stå här för en gångs skull. 

Han menar dock att det var mer marginaler än bländande spel som fällde avgörandet den här gången. 

— Jag tycker inte att vi egentligen spelade särskilt bra om jag ska vara ärlig. Vi kom upp i högre nivå i den förra tävlingen. Han däruppe var väl med oss lite mer i dag, avslutar Svensson. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: