PadelDirekt på SPT 2
Anton Andersson och Jonas Björkman efter segern.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

TV: Drömstart för inhopparen Björkman: ”Drog tidigt i morse”

ANNONS

Johan Brunström tvingades lämna ett sent återbud till SPT 2 i Nybro. 
Ersättare blev den nya förbundskaptenen Jonas Björkman. 
Tillsammans med Anton Andersson blev det vinst direkt. 7-6 (7-4), 6-2 mot Isak Arvidsson och Oscar Axelsson. 

Kanske var det lite ringrostigt i början samtidigt som firma Arvidsson/Axelsson stod upp bra, men efter seger i första sets tiebreak rann det sedan på för det nykomponerade paret. 

Björkman hittade banan och visade upp sina känsliga handleder. Vid hans sida hittade Anton Andersson också alltmer rätt — den så fysiskt starka Andersson imponerade framförallt i det aggressiva spelet och antalet smashar han kickade ut blev till slut fler än vad det finns fingrar att räkna på. 

Att det inte blev jämnare i andra set berodde också på att firma Björkman/Andersson var mer effektiva i hanterandet av breakbollar. De missade breakbollarna i första set blev de lyckade breakbollarna i andra set.

— Vi hade samma strategi i första set också men fick det inte att funka hela vägen men i andra var vi strategimässigt i princip felfria, säger Anton Andersson efter matchen. 

”Jag var väl här strax efter 11”

Redan från början var tanken att Jonas Björkman skulle vara på plats och följa säsongens andra SPT Nybro. När han hörde om Johan Brunströms skada under fredagskvällen blev uppmaningen att packa spelkläderna. Första matchen startade 12.00.

— Jag var väl här strax efter 11, jag drog tidigt i morse. Det är gruppspel så ingen vill ju ha tre walkovers och det är nog svårt att få någon annan hit så snabbt och för Antons del kanske det kändes skönt i och med att vi tränar ganska mycket tillsammans på hemmaplan i Stockholm. Därför blev denna kombinationen bäst när det var sån här tidsnöd, säger Jonas Björkman. 

I rollen som förbundskapten blir det en perfekt kombination, menar han. 

— Det är en bonus. Nu får jag känna hur det är att möta dem, samtidigt som jag ibland kan stå vid sidan om, när man sedan ska försöka hitta styrkor/svagheter när man ska försöka hitta de bästa spelarna man ska ta ut i ett landslag. 

Då är Anton den första du tar ut sedan då?
— Han ligger på plussidan, det är helt klart, säger Björkman med ett skratt. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: