PadelDirekt på SPT 2
Foto: PadelDirekt.
Swedish Padel Tour

Hemlig plan inför prestige-semin

ANNONS

Två matcher, 4-0 i set. Fjolårsettorna Amanda Girdo och Anna Åkerbergs SPT 2 har än så länge varit en promenad i parken.
Efter 6-1, 6-1 i den andra matchen mot Tea Hylander och Smilla Lundgren väntar nu en förmodad gruppfinal mot Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani i morgon bitti.

Om det var motvind och hack i maskineriet i den första Swedish Padel Tour-tävlingen i Örebro har det tvärtom varit medvind och glidmedel i Nybro för fjolårsettorna Anna Åkerberg/Amanda Girdo.  

— Det har känts bra sammanfattningsvis. I den andra matchen spelar vi ett snäpp bättre, säger Anna Åkerberg. 

Hon fortsätter:

— Det går knappt att jämföra, vi kom in fel i den tävlingen och kände att vi rent kemi-mässigt inte fick till det på banan, vi krockade liksom. Nu har vi en helt annan synk. I padel, om man har lite dålig kommunikation, så påverkar det så mycket. 

Ni brukar ju kunna vara lite trögstartade.
— Det är lite så vi jobbar, skratta de båda. Första matchen känner man in underlaget, det står och väger lite… fortsätter Åkerberg. 

Girdo fyller i:

— Det är nervositeten ju. Man kan inte lobba si man kan inte lobba så, väggen är så här...

Hur gillar ni banan?
— Förvånansvärt bra. Jag var lite skeptisk till det röda, man tänkte kanske inte jättemycket på det men man märker efter ett tag att man måste blinka, det blir lite ljust. Och så sitter ju Wilson-loggan i rött i hörnet dessutom, det blir rött, rött, rött, mycket rött, skrattar Amanda Girdo. 

Om Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani besegrar Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark i matchen som började klockan 16.00 (det gjorde de) så väntar dem i morgon bitti ett drömmöte om finalplatsen. Åkerberg/Girdo är förtegna kring vilken strategi de kommer att ha. 

— Det är hemligstämplat, men vi ska röra på fötterna, det vi kan ge dig om taktiken, skrattar Anna Åkerberg. 

Paren möttes tidigare i år i Studio Padel-turneringen Hede Invitational. Då vann Soleymani/Arvidsson. 

— Det är lite svårt att säga för Hede var ju en uppvisningsmatch, nu är det ju tävling och mer nerv. Men vi kommer att göra det som vi har sagt. Vi kommer att göra allt för att ta den där jävla segern, säger Amanda Girdo. 

Åkerberg fyller i:

— Vi ska gå in och vara totalt orädda, våga ta plats och inte ha någon respekt, det är det viktigaste. Sen ska vi dra nytta av att vi är underdogs, vi vet att vi kan slå dem om vi spelar bra. 

Ni lägger över pressen lite, ni säger att ni är underdogs?
— Ja, men det skulle jag säga, vi förlorade i Hede och i en annan match vi mötte dem, så det skulle jag absolut säga.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: