Jesper Bernhardsson och Björn Johansson på Acapulco / Casa de Padel
Foto: Acapulco / Casa de Padel
Padelgalan

Acapulco och Casa de Padel möts efter Padelgalan-duellen: ”Kan inte backa”

ANNONS

Acapulco Padel & Club vann i kategorin Årets Anläggning på Padelgalan den 22:a februari.
Sedan blev de utmanade av tvåan Casa de Padel — och på lördagen möts Sveriges två bästa anläggningar på padelbanan.

— Jätteroligt att de ville utmana oss, där kan vi ju inte backa, säger Acapulcos delägare Jesper Bernhardsson till PadelDirekt.

Bara ett par dagar efter att Göteborgshallen Acapulco vunnit Årets Anläggning på Padelgalan publicerade Örebrogänget bakom Casa de Padel en humoristisk video på Instagram där en Donald Trump-kopia hävdar att det är Fake News att man slutade tvåa i omröstningen. I samma video utmanas Acapulco i en padelmatch — en utmaning som Acapulco accepterade genom att publicera denna video.

— Vi har ju sett sedan tidigare att de gör jätteskojiga grejer på Instagram, och efter videon om oss hade vi kontakt. Klart att vi vill anta utmaningen, säger Acapulcos Jesper Bernhardsson.

Klockan 14.30 på lördagen smäller det: Acapulco—Casa de Padel ställs mot varandra i det första mötet någonsin som spelas på grund av placeringar på Padelgalan, som arrangerades för första gången 22:a februari. Matchen streamas på Acapulcos Instagram och i Facebookgruppen Acapulco padelpool.

Acapulco njuter av segerns sötma och tackar sina trogna gäster.

— Jättepositivt så klart att vi vann Årets Anläggning. Det är jättemycket folk som har sett det också, dagen efter vi vann var det väldigt stökigt med en jäkla massa glada mejl, berättar Bernhardsson.

Vilken är den främsta anledningen till att ni vann, tror du?
— Vi har ju väldigt lojala gäster. Vi har lyckats få många som kommer hela tiden, som gillar att vara hos oss. Den grejen har förstås inte funkat så bra under pandemin men det vi får mest feedback på är att det är så trevligt att hänga på Acapulco.

Sedan öppningen i juli 2019 har strategin varit tydlig för att bygga just den där gruppen padelamatörer som återkommer vecka efter vecka.

— Vi ville skapa något som gör att de väljer oss när hajpen lägger sig så vi lägger väldigt mycket tid varje vecka på att göra hallen trivsam. Det har kostat en del, men det är ju även viktigt att det ska vara trevligt för oss som jobbar där också. Det blir ganska trist om det bara är en industrilåda, men att skapa en vilja att hänga i hallen har vi lyckats med, helt klart.

Hur ser du på hajpen?
— Det har ju verkligen exploderat i Göteborg, hos oss ser jag ingen mättnad alls. Det bokas allt mer och mer på udda tider.

Går det skönja mättnad andra håll?
— Ja, vi kan ana mättnad i vissa hallar, vi följer förstås utvecklingen för de andra också. Vi har nio banor och var störst när vi öppnade, men nu är det flera som är större. Frågan man måste ställa sig är hur stort man kan ha. Vi är väldigt nöjda med våra nio. 


Acapulcos svar på Casa de Padels utmaning:

Den här artikeln handlar om: