Calle Åkesson / Svenska landslaget 2019
Foto: Svenska Padelförbundet
Swedish Padel Tour

Förbundet och stjärnorna i möte om tour-krockarna: ”Omöjligt att undvika”

ANNONS

Swedish Padel Tour-deltävlingarna tre, fyra och fem kommer att krocka med World Padel Tours deltävlingar där flera svenska spelare vill kvala in. 
Svenska Padelförbundets verksamhetschef Calle Åkesson menar att det är helt oundvikligt. Att man istället kan vända på det. 

— Vi ser det som att det ”bara” är tre tävlingar som krockar. Det är ju 25 WPT-tävlingar i år allt som allt och även åtta Euro Finans-tävlingar, med vilka vi också haft en dialog. Det är helt omöjligt att undvika krockar, säger Calle Åkesson till PadelDirekt. 

Han menar att det, för svenska spelare som vill göra en WPT-satsning, trots allt finns flera möjligheter att göra det. 

— Har jag sett rätt så är det ändå sex eller sju WPT-kval till och med juli som inte krockar med SPT som de kan vara med och kvala till, fortsätter han. 

Men än så länge är schemat inte hugget i sten. I dag kommer förbundet och de spelare som vill göra en satsning på World Padel Tour att ha ett möte. 

— Alla har olika tankar och satsningar och vi vill veta hur de tänker och ha en dialog och prata om det. Vi vill att det ska bli så bra som möjligt för spelarna. Det är därför vi har väntat in WPT och har en dialog med Euro Finans. 

Så det finns ändå en möjlighet att ändra schemat? 
— Jag får avvakta det svaret tills imorgon. Vi har lagt schemat så som vi tror är den bästa lösningen. Har de ett förslag som är bättre så lyssnar vi men vi kan inte anpassa oss efter alla spelare om de har olika planeringar.

De paren som uttalat sagt att de kommer att satsa på World Padel Tour är Daniel Windahl/Calle Knutsson och Simon Vasquez/Cayetano Rocafort. 

Här är tävlingarna som krockar

SPT nummer 3 den 17-18 april krockar med WPT-kvalet i Alicante.

SPT nummer 4 den 22-23 maj krockar med WPT-kvalet i Santander.

SPT nummer 5 den 31 juli-1 augusti krockar med WPT-kvalet i Madrid.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: