Foto: Padel-Television.
Swedish Padel Tour

Nya tv-bolaget: ”En annan nivå än vad padelpubliken sett tidigare”

ANNONS

Padel-Television gjorde under helgen sin första sändning från Swedish Padel Tour. 
En storsatsning med studio, kommentering på två matcher och många vinklar. 
PadelDirekt pratade med producenten Thomas Pettersson direkt efteråt. 

— Det var ett maratonlopp, det var ju tio timmars sändningar från fyra olika streamar, skrattar han. 

— Det viktigaste för oss var ju att leverera tekniskt. Att det inte strulade i tekniken och sen hoppades vi ju att vi skulle bli mottagna bra med alla kameravinklar, kommentatorer, studion, och allt det där — och flödet i sociala medier pekar väl på att det gick ganska bra, fortsätter Thomas Pettersson. 

De som följde helgens sändningar hade förmodligen inte mycket att klaga på. ”Tekniskt flöt det på bra”, för att citera Pettersson, och de fel som begicks var mer på detaljnivå, där till exempel namnskyltar vissa gånger blev fel och där resultattavlan ibland saknades. 

— Det finns ju alltid saker man kan fila på, vi gjorde detta för första gången men tog ju höjd för det och har anlitat ett väldigt duktigt produktionsbolag (Sportsground) som gör mest livesport i Sverige. Så det är klart — det blir väl på en annan nivå än vad padelpubliken har sett tidigare — och det är ju själva meningen med satsningen. 

Flödet i sociala medier nämner du som positivt. Var det bättre än förväntat?
— Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar där men jag vet ju att det är väldigt många som brinner för den här sporten, som är engagerade, och det ska man ta för största allvar. Därför lyssnar vi ju också på vad som skrivs på sociala medier. 

Paketet för att kunna följa Swedish Padel Tour via Padel-Televisions plattform kostar 99 kronor i månaden, där den första månaden är gratis. Om det priset lockade eller avskräckte folk från att titta vill Pettersson inte gå in på. 

”Utan tvekan den där jävla balken”

— Vi går inte ut med tiffarsiffran. Det väntar vi med. 

Men kan du säga om det var bra eller dåligt?
— Vi hade ju inga direkta förväntningar på det så jag vet egentligen inte vad som är bra eller dåligt. 

Du kan inte säga om du är nöjd eller missnöjd med siffrorna?
— Nej det går faktiskt inte att säga om man är nöjd eller missnöjd. Men vad jag hört från människor som har jobbat med det här så var det nog jättebra. 

En detalj som uppmärksammades under helgen var faktumet att det inte gick att se matcher i efterhand. Det gick att spola tillbaka i streamen men matcherna låg inte uppe separat på bolagets plattform. Det är något som kommer att åtgärdas, berättar Thomas Pettersson. 

— Det är ju inte meningen att de som är inne i efterhand ska behöva scrolla i en tiotimmarsstream, så det kommer att komma. Det är viktigt för oss vad som händer på plattformen och där har vi mycket att jobba med.

Kommer det att komma även enskilda klipp?
— Det kommer bli mer socialt. 

Vad skulle du säga är de största utmaningarna med att sända padel?
— Ja det är ju utan tvekan den där jävla balken som ligger mitt över banan. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: