PadelDirekt på Örebros SPT
Swedish Padel Tour

Konflikt mellan svenska stjärnorna: ”Har behandlat mig jävligt illa”

ANNONS
Anna Åkerberg/Amanda Girdo missade SPT-finalen i Örebro efter en förlust där den förstnämnde valde att inte tacka Åsa Eriksson efter matchen.
— Det är en annan historia. Hon har behandlat mig jävligt illa, säger Anna Åkerberg till PadelDirekt.

Åsa Eriksson och Rebecca Nielsen vann överraskande över 2020 års bästa par på Swedish Padel Tour, Amanda Girdo/Anna Åkerberg, i en direkt avgörande match där vinnarna gick till dagens SPT-final.

Vid ett tillfälle tidigt i matchen blev det en lång diskussion mellan paren om en serve, och det blev uppenbart irriterat redan i första set. Men det är alltså en konflikt sedan tidigare som ligger bakom Anna Åkerbergs beslut att lyfta sitt racket rakt upp i luften i stället för att tacka Åsa Eriksson för en god match.

— Det är en annan historia. Hon har behandlat mig jävligt illa. Hon är skyldig mig en ursäkt som jag inte fått, innan hon gör det har jag inget intresse av att ha nån relation till henne, säger Anna Åkerberg till PadelDirekt på We Are Padel i Örebro.

Så det handlar om gammalt groll?
— Nej, inte jättegammalt.

Är det något som behöver lyftas till förbundsnivå?
— Nej. Det är mellan oss, inget som har med förbundet att göra.

Åsa Eriksson och Rebecca Nielsen föll sedan i raka set i SPT-finalen, där Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson blev för svåra. Eriksson ville inte kommentera Anna Åkerbergs hårda ord, och inte heller vad konflikten handlar om.

— Jag känner inte att jag behöver prata om det, säger Åsa Eriksson.

Du vill inte kommentera det alls?
— Nej, jag orkar inte lägga energi på det känner jag. Jag har viktigare saker i mitt liv, det hon sagt får stå för henne.


Den här artikeln handlar om: