PadelDirekt på Örebros SPT
Christoffer Persson och André Schlyter / Jonas Björkman.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Björkmans oväntade hyllning efter SPT-premiären: ”De var roligast att se”

ANNONS

Den första dagen av Swedish Padel Tour 2021 är över och vad passar bättre än att summera herrarnas matcher genom att fråga nya förbundskaptenen Jonas Björkman — som var på plats i Örebro hela dagen — vad han tyckte.
Svaret är en aning förvånande.

— De som kanske spelade den bästa.... eller det som var roligast att se var Schlyter/Persson, som ligger åtta på rankningen, hur bra de spelade. Först mot Brunström och Andersson och sen mot Caye och Simon. Riktigt kul att se hur de stod upp i den matchen, säger Jonas Björkman till PadelDirekt på lördagskvällen.

André Schlyter och Christoffer Persson, alltså. Skåningarna som höll jämna steg med Sverigeettorna Vasquez/Rocafort samt Sverigefemman Anton Andersson tillsammans med tionderankade veteranen Johan Brunström.

Även de sistnämnda imponerade på nyutnämnda svenska förbundskaptenen Jonas Björkman.

— Bruno fortsätter ta kliv hela tiden, nu har jag spelat med Bruno (Johan Brunström) som partner och tränat med Anton (Andersson) hemma i Stockholm. Han blir bara bättre och bättre hela tiden tycker jag och har en jättefin utveckling. Jag tycker även Windahl och Knutsson sett riktigt starka ut.

Vilka är favoriter att ta hem SPT-finalen i morgon?
— Efter dagens matcher… jag tycker Calle ser väldigt stabil ut och har höjt sin lägstanivå, men jag tycker att Danne blivit mycket bättre framförallt i sitt försvarsspel. Han har alltid varit bra där framme, men nu kan han ta sig ur trängda situationer på att ett annat sätt. Otroligt harmonisk. De såg riktigt bra ut måste jag säga.

Schlyter: ”Vi behöver nån som kan lära oss”

Innan samtalet med tennislegendar Björkman gjorde PadelDirekt en intervju med hyllade ”doldisduon” André Schlyter och Christoffer Persson kort efter förlusten mot Vasquez/Rocafort.

— Sist vi mötte dem, i somras, fick vi ”schmauga” så att säga. Så det var kul att vi kunde hänga med lite. Men man är ändå knäckt efter en förlust, även om man är underdog, säger Schlyter.

Har ni tränat mer och bättre än tidigare inför den här säsongen?
— Ska man vara helt ärlig kunde det varit bättre, vi har inte tillräckligt bra förutsättningar för att träna. Vi behöver nån som kan lära oss, en tränare. Vi jobbar ju heltid båda två också. Men det är skallen framförallt tycker jag som är tufft, att vara on hela tiden.

Hur ser ni på Rocaforts och Vasquez nivå nu, jämfört med i somras?
— Vad man kan säga är att Simon har utvecklats som fan. Caye har alltid varit bra men det är framförallt på Simon man ser utvecklingen, han ser så jäkla lugn och bekväm ut. Han var mer avslappnad än tidigare.

Vad har ni sett av övriga par i dag? Windahl och Knutsson ser riktigt bra ut, till exempel.
— Calle och Danne är två av få som vi spelat mot, vi mötte dem nu i veckan faktiskt. De ser precis som Simon som väldigt lugna och metodiska ut, säger Schlyter.

Kollega Persson är enig.

— Ja det ser väldigt lugnt ut, det ser knappt ut som att de springer. De står rätt, säger Persson.

Caye/Simon och Danne/Calle var förhandsfavoriterna och mycket pekar att de möts i final i morgon. Hur går det i så fall, tror ni?
— Tufft alltså... Simon och Caye har ju ett enormt mentalt övertag. Sen har det haft det struligt om man förstått media rätt. Nej jag vet inte säga något, säger Schlyter.

— Samma här men det blir nog tre set i alla fall, fyller Persson i.

Den här artikeln handlar om: