Amanda Girdo.
Foto: Filip Isacsson
Swedish Padel Tour

Galadrottningen tog paus inför första SPT:n: ”Varit off — är lite nerver”

ANNONS

Hon kammade hem tre priser av tre möjliga på Padelgalan.
Men Sverigeettan Amanda Girdo, 18, är en fortsatt ödmjuk supertalang inför den första deltävlingen på Swedish Padel Tour 2021.

Det är bara några timmar kvar till att årets säsong sparkar i gång på riktigt. Amanda Girdo och Anna Åkerberg var det bästa paret på touren i fjol — men i år kommer motståndet bli klart tuffare. Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson är tillbaka och är nog knapp favorit inför den första SPT efter segern över Girdo/Åkerberg på Hede Invitational för två veckor sedan.

— Vi fick en bra grupp, vi ser fram emot att få spela "på riktigt" igen och få visa vad vi kan. Senaste eventen har ju varit lite som uppvisningsmatcher, men nu blir det verkligen tävling, säger Amanda Girdo till PadelDirekt.

Girdo/Åkerberg tuffaste motstånd i gruppspelet som börjar på lördagen lär bli rutinerade Åsa Eriksson/Rebecca Nielsen. Girdo har laddat upp med att presenteras som PDL-spelare och ta emot tre priser på Padelgalan: Årets Spelare, Årets Talang och Årets Par.

— Jag har haft en liten paus från padeln senaste två veckorna, jag har haft några inspelningar och sånt. Så jag har varit lite off från banan. Men jag känner mig i form så jag ser fram emot tävlingen.

Känner du en särskild nerv nu när det blir ”riktig” tävling?
— Man är mer taggad nu, på ett helt annat sätt. Nu ska man bevisa att man platsar och har utvecklats, så det är väl lite nerver.

På förhand tippar nog de flesta att ni möter Soleymani/Arvidsson i final. Vad tycker du om nivån på deras spel mot er för två veckor sedan?
— De gjorde en grymt bra match och exakt vad de skulle göra. Nu gäller det för oss att visa att vi kan bättre, att vi faktiskt har tagit kliv. Skulle det bli final mot dem är vi väldigt taggade.

PadelDirekt är på plats i Örebro under lördagen och söndagen för att ge dig senaste nytt från årets första SPT.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: