Värmekyrkan i Norrköping.
Foto: louisdegeer.se
Nya padelbanor

Öppnar för padel i kyrka: ”Blir Sveriges coolaste”

ANNONS

I Värmekyrkan i Norrköping står snart en padelbana. Stadens minsta men mest exklusiva padelhall, enligt entrepenören.
— Det blir Sveriges coolaste padelbana, något av Norrköpings Globen, säger Uno Appelgren Friedner till NT.

Det råder fortsatt stor brist på padeltider i Sverige och så även i Norrköping. Just nu står många eventlokaler tomma vilket öppnat upp för artistagenturen Appelgren + Friedner att i samarbete med Louis De Geer konsert & kongress att anlägga en padelbana Värmekyrkan.

—  När jag hörde att Globen skulle bygga banor började jag tänka på alla konsertlokaler som fanns i Norrköping och då tog jag kontakt med Louis de Geer, säger Appelgren Friedner till Norrköpings Tidningar.

Banan börjar byggas 1 mars. Det är en panoramabana, vilket innebär att båda sidorna är fria från stålstänger för en bättre spelupplevelse.

— Det känns väldigt roligt att i dessa tider när vi inte kan arrangera konferenser och konserter i Värmekyrkan få förvandla den till en padelbana, säger Liselotte Andersson, vd på Louis De Geer konsert & kongress.

Värmekyrkans rustika miljö, vackra fönster och takhöjd på 10 meter lär ge en mycket speciell spelupplevelse. Det kommer även finnas möjlighet att streama matcher, ta privatlektioner och flera andra corona-anpassade event.   

— Jag har arrangerat konserter och sett allt från Motörhead till Den Svenska Björnstammen i Värmekyrkan, men i dessa tider arrangeras inga konserter. Därför känns det kul att kunna ta tillvara på den här häftiga lokalen och erbjuda något positivt för Norrköpingsborna i covid-tider, säger Uno Appelgren Friedner. 

Planen är att öppna dörrarna för kyrkpadel 3 mars och det gäller att skynda att boka: banan kommer bara stå kvar under en mycket begränsad tid, preliminärt under cirka två månader.

Den här artikeln handlar om: