Sebastian Gordon.
Foto: Södertälje Padel
Nya padelbanor

Tar över titeln ”världens största padelcenter” efter expansion

ANNONS

Från Södertälje, till Mölndal, till Finland.
Kampen om titeln som ”världens största padelcenter” har varit intensiv senaste månaderna — och nu tar Södertälje Padel tillbaka den.
— Det blir minst tio banor till, så totalt 34, säger delägaren Sebastian Gordon till PadelDirekt.

Södertälje Padel har i dag 24 banor i en gigantisk lagerlokal i Södertälje hamn. Det är inte ens nära tillräckligt. Inom kort står ytterligare tio banor klara i hamnområdet. 

— Vi utesluter inte att det blir ännu fler banor i Södertälje Hamn, men från vårt håll finns det inget egenvärde i att vara störst. Vi siktar hellre på att vara bäst, säger Sebastian Gordon, delägare på Södertälje Padel.

De tio banorna kommer vara centralt placerade i lokalen och ha WPT-standard ( möjlighet till utspring på alla banor). Det ger Södertälje bra chanser att få många högkvalitativa tävlingar till staden.

— Ambitionen är att ha tävlingar här, så är det. Vi är positionerade bra geografiskt också med pendeltåg, motorväg och flygplats inom bra avstånd.

När blir det öppning för utbyggnaden?
— Vi kommer förmodligen att bygga under sommaren, så i slutet av sommaren siktar vi på att ha minst 34 banor spelbara. Vi har inte alls bråttom egentligen, det viktiga är att vi inte tummar på kvaliteten.

Ska starta förening och turneringar efter pandemin

Att en anläggning som redan är en av Sveriges största med sina 24 banor väljer att bygga ut säger mycket om att sporten är i en stark tillväxtfas. En fas som hallägare är övertygade om att den blir långvarig.

— Ja det är ju högt tryck, absolut, och vi vill att fler ska ha möjlighet att börja spela. Det kommer nya målgrupper hela tiden som vi vill ge chansen att spela på de attraktiva tiderna också. Vi har väldigt mycket på gång som stoppats av pandemin så vi lägger räls för att sen kunna lyfta ut tåget kan man säga, berättar Sebastian Gordon och fortsätter:

— Vi ska starta förening med ungdomsverksamhet, olika former av turneringar och så vidare. Men vi vill inte att människor ska träffa varandra just nu, så vi kan inte initiera större satsningar innan pandemin är över. Södertälje är ju känt för sitt föreningsliv så det blir prio för oss sen.

Är du överraskad över att padelhajpen fortsätter, och bara blir större och större?
— Jag har alltid trott på padel, och pandemin har nog påskyndat intresset lite extra. Den som säger att det som sker med padeln nu var väntat är nog inte helt ärlig. Men det är inte värt att expandera på dåliga sätt, man ska inte stressa fram banor. Vi vill som sagt vara bäst, inte nödvändigtvis störst.

Bäst, ja. Det kan Sebastian Gordon och hans kolleger faktiskt få pris som på Padelgalan på måndag. Södertälje Padel är en av tio nominerade i kategorin ”Årets Anläggning.”

— Det känns ärofyllt att vara en av de nominerade. Jag vill även framhäva att vi har jobbat stenhårt med att hålla hög nivå av säkerhet under pandemin, med till exempel dörrvakter kvällstid och helger för att hålla ordning på flödena i hallen, säger delägaren på Södertälje Padel och tillägger:

— Jag kan även berätta att det bli två nya padelhallar i andra delar av staden inom kort.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: