Intervju med Fernando Belasteguin.
Foto: Joakim Öhman.
Olympiska Spelen

Belasteguins dystra prognos: ”Lång resa innan padeln kommer in i OS”

ANNONS

Legendaren Fernando Belasteguin tror att padeln har en lång resa kvar innan den är redo att ta steget in i de olympiska spelen. 
Det berättar han i en intervju med PadelDirekt. 

Min gissning är att padeln fortfarande har en lång resa kvar framför sig innan vi kommer in i OS, säger ”Bela”. 

Padeln är på stark frammarsch i stora delar av världen, det har vi återkommit till gång på gång. Men hur långt har den kvar innan den är en OS-sport? 

PadelDirekt har pratat både med legendaren Fernando Belasteguin och World Padel Tours utvecklingschef Hernan Auguste om sportens eventuella inträde i Olympiska Spelen. 

Belas svar på frågan om han tror att padel kan bli en sport är långt, tydligt och övergripande. 

Förhoppningsvis... Ju tidigare desto bättre. Men min gissning är att padeln fortfarande har en lång resa kvar framför sig innan vi kommer in i OS. Padeln måste fortsätta utvecklas i många fler länder. Vi måste ha en etablerad padel på amatörnivå och professionell nivå som är enad. Men framför allt tror jag att padeln behöver mer tid, säger Fernando Belasteguin till PadelDirekt. 

Han fortsätter: 

— Vi kan inte jämföra padeln med tennisen. Jag vet att det finns sporter i OS som är ännu yngre än padel. Framför allt måste vi ena oss inom sporten på internationell nivå och sen slåss för att komma in i OS. Jag vet att den nuvarande presidenten i internationella padelförbundet, Luigi Carraro, gör ett stort jobb för att IOK ska förstå vilken stor sport padel är. 

WPT-chefen: Förr eller senare uppfylls kraven

PadelDirekt har även pratat med den tidigare världsettan i padel och numera utvecklings-chefen på World Padel Tour, Hernan Auguste, om padel som OS-sport. 

— Den frågan är enkel att svara på. Alla vill att det ska ske. Om du frågar om när så kan jag inte ge dig det svaret, för det svaret måste komma från det internationella förbundet (inom padel, reds.anm). Men vi ger vårt stöd till det internationella förbundet för vi älskar padel och vi är den professionella touren. Vi skulle älska att se padeln i OS, så från vårt perspektiv så stöttar vi det till att hända så fort det bara går. Du måste uppfylla en hel del krav för att vara med i OS och jag tror att padel kommer att göra det, förr eller senare, för den här sporten växer över hela världen, säger WPT:s utvecklingschef.

Ni stöttar alltså internationella padelförbundet (FIP). På vilket sätt?
— Alla de saker vi gör runtom i världen, all kommunikation, alla pengar vi spenderar på streaming för att människor ska kunna kolla, allt det vi gör runtom i världen med turneringarna, det hjälper så klart. 

I spelaren i toppen av artikeln pratar Hernan Auguste om padel som OS-sport.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: