Hede Invitational
Daniel Windahl intervjuas.
Foto: Al Jazeera
Svensk Padel

Jättetalangerna krossade veteranerna: ”Det var svårt”

ANNONS

Jonas Björkman och Johan Brunström hade det som väntat kämpigt mot spanska jättetalangerna Miguel Yanguas, 18, och Ivan Ramirez, 19 i semifinalen på Hede Padel Invitational.
Veteranerna knep fyra game när spanjorerna vann 6–1, 6–3.

Hör Yanguas om morgondagens final mot Viktor Stjern och Pierre Bonfré i spelaren ovan. 

— De har förmågan att lägga bollen där man inte vill ha den. Så man blir stressad. Och när de för möjligheten så pressar de en väldigt hårt. Så ja, det var svårt, säger Johan Brunström till PadelDirekt.

Jonas Björkman om Yanguas och Ramirez nivå:

— Ja de slog ju Simon och Caye ganska enkelt förra veckan så det säger väl allt... på SPT vet man ju har alla spelar. Man vet ungefär vad alla styrkor och svagheter är. Här möter vi två som vi inte riktigt vet vad för svagheter som finns. Det är klart att det finns, åtminstone när de möter ännu bättre spelare.

Ja, de anses ju vara två av de absolut största talangerna i världen.
— Ja det ska bli väldigt roligt att se hur långt de kan ta sig. Ivans acceleration i bandejan är... hyfsad liksom. Utväxlingen är helt otrolig. Men de har ju spelat i tio år, det är rätt häftigt att börja så tidigt liksom.

På lördagen ställs den unga spanska duon mot Viktor Stjern och Pierre Bonfré, som överraskande vann över Simon Vasquez och Cayetano Rocafort på fredagen. Miguel Yanguas är ödmjuk när han berättar om hur han ser på finalmotståndet.

— De (Stjern/Bonfré) spelade otroligt bra. Jag tror att banan är väldigt bra för dem, den är långsam så den tillät inte Caye (Rocafort) och Simon (Vasquez) nå sin högsta nivå. Men Stjern och Bonfré spelade fantastiskt så det kommer att bli en svår match i morgon. De är grymma, men vi kommer att kämpa lika hårt som vanligt.

Björkman/Brunström möter Cayetano Rocafort och Simon Vasquez i morgondagens ”bronsmatch” klockan 10.00. Alla matcher i Hede Invitational sänds på Studio Padels Youtube-kanal. Finalen spelas sedan på eftermiddagen.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: