Bela visar upp dotterns skriftliga bidrag till hans racket.
Foto: Ellinor Skeppström
World Padel Tour

Dotterns ord räddade Belas karriär: ”Blev rörd”

ANNONS
Fernando Belasteguin, 41, fruktade att karriären var över.
Mitt i sin största sportsliga kris fick han oväntad hjälp – av nioåriga dottern Sofia.
— Hon hjälpte mig tillbaka till padeln, säger Belasteguin till PadelDirekt.

Det var under 2018 som Fernando Belasteguin gick igenom sin tuffaste tid i padelkarriären. Världsstjärnan började känna smärtor i sin armbåge under våren och ställde bland annat in en tävling i Zaragoza. Trots försök till comeback tvingades han till ett nytt speluppehåll under sensommaren och i oktober tvingades han till en längre paus, och missade bland annat VM.

”Det är den tråkigaste dagen i min karriär. Jag meddelar härmed att jag inte kommer att kunna försvara min världsmästartitel med Argentina under VM i Paraguay – årets finaste turnering”, skrev han på twitter.

När vi träffar Belasteguin i Sverige, drygt två år senare, medger han att skadeperioden 2018 var den värsta stunden under hans långa och framgångsrika karriär.

— Jag hade otroligt ont och var faktiskt orolig om jag skulle kunna fortsätta spela, säger han.

”Jag blev alldeles rörd”

Mitt i mörkret fick han oväntad hjälp – av sin då nioåriga dotter Sofia. Argentinaren berättar hur han, ända sedan barnen var små, hade uppmuntrat dem med att allt i livet är möjligt och predikat orden ”Un Belasteguin nunca se rinde”. Översatt: ”En Belasteguin ger aldrig upp”.

— En dag under senhösten 2018 när jag var hemma med smärtor och var ledsen över att inte kunna spela så kom Sofia hem från skolan. Hon hade ritat en teckning till mig som hon räckte över. Det var en bild på mig med ett padelrack och texten: ”Un Belasteguin nunca se rinde”, berättar Fernando Belasteguin.

— Jag blev alldeles rörd. Och det gav mig massor av motivation att komma tillbaka, fortsätter han. 

Under 2019 gjorde Belasteguin comeback med dåvarande partnern Agustin Tapia. De två avslutade ett framgångsrikt år med att vinna World Padel Tours Mastersfinal på Menorca efter finalseger mot världsettorna Juan Lebron och Alejandro Galan

Numera har pappa Belasteguin tillsammans med hans racketsponsor Wilson låtit sitt senaste racket designas utifrån dotter Sofias ord. På snöret vid skaftet på hans racket syns texten ”Un Belasteguin nunca se rinde”, skriven för hand av hans dotter.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: