Foto: Patric Persson & Bildbyrån
Padelgalan

De var bäst 2020 — trion som är nominerad till Årets Spelare dam

ANNONS

Vi är nu framme vid den näst sista kategorin av nomineringar inför Padelgalan den 22 februari: Årets Damspelare.

Kategorin Årets Spelare presenteras i samarbete med Cupra och de tre nominerade är Amanda Girdo, Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl. 

Amanda Girdo

Vilken säsong hon har haft. 2020 var året då den då 17-åriga stortalangen i raketfart klättrade på den svenska seniorrankningen. Det började fantastiskt bra: tillsammans med Emmie Ekdahl vann hon redan den andra SPT-tävlingen i Vilshärad. Innan hon hade hunnit fylla 18 år hade hon fyllt på troféskåpet genom att också vinna i Trelleborg, då med Anna Åkerberg. Och sedan av bara farten plockade Girdo hem ett SM-guld, också det med Åkerberg. 

— Oh, wow, säger Amanda Girdo när PadelDirekt når henne. Det känns ju jättekul att få höra det. Jag har ju haft ett bra år, ett bra karriärsår, så det känns jättebra. 

Varför var du så bra i fjol tror du?
— Jo men jag har ju tränat väldigt hårt och har hittat en partner som jag trivs jättebra med och jag tror att vi tillsammans har gjort bra ifrån oss och sen har det väl bara gått vägen liksom.

Nu har hon hunnit fylla 18 och i stället för att gå in i säsongen som en stor talang går hon in i den som en av de allra största favoriterna på Swedish Padel Tour.

Till hösten planerar hon att flytta till Spanien, så här är en uppmaning till svensk padel: njut så länge ni kan se Amanda Girdo på svensk mark. 

Foto: Patric Persson


Anna Åkerberg

Stora delar av Åkerbergs succésäsong är beskriven här ovanför. Efter att ha parat ihop sig med Amanda Girdo kom ett rejält lyft för den 30-åriga Anna Åkerberg med både SM-guld och SPT-titel.

— Men gud va roligt, wow! säger Åkerberg när hon får beskedet av PadelDirekt över telefon.

— Verkligen jätteroligt. Jag hade kanske lite räknat med att vi skulle nomineras som Årets Par men det här trodde jag verkligen inte. 

Vilken är den främsta anledningen till ditt fina fjolår?
— Det blir ett ganska tråkigt svar men det ligger mycket i att jag är flitig. Jag spenderar hälften av all min träningstid på gymmet för att hålla mig skadefri, även om jag gärna hade varit på padelbanan i stället. Men för att kunna träna kontinuerligt behövs fysen också, så det ligger mycket i att jag varierar träningen.

Foto: Patric Persson


Emmie Ekdahl

Emmie Ekdahls rankningresa har rakt uppåt senaste året. Från en sjundeplats i början av året till en andraplats vid årets slut. Ekdahl var i fem finaler under året, vilka slutade med två segrar.

— Nej vad roligt. Jättekul verkligen. Jag är superglad att jag är nominerad, säger en glad Emmie Ekdahl till PadelDirekt. 

Och fortsätter: 

— Det är kul att ni startat igång med galan, det är bra att det händer saker kring padeln. 

Vad skulle du säga var höjdpunkten för dig personligen ifjol?
— Jag får nog ändå säga vinsten i Kumla/Örebro. Efter förlusten i SM-finalen blev det en snabb revansch där och jag kände att det sista föll på plats, det var en bra tävling rätt igenom. 

Foto: Patric Persson



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: