Foto: Privat.
Svensk Padel

Ny padelsatsning i Nybro: ”En av Sveriges häftigaste centercourts”

ANNONS

I går öppnade Nybro City Padel i Nybro — regionens största padelhall. I stora luftiga lokaler finns sex padelbanor på plats och det var stort tryck under premiärdagen. 

Nybro City Padel består av sex padelbanor fördelade på fyra dubbelbanor och två singelbanor.

— Här finns en av Sveriges häftigaste centercourts med tillhörande läktare. Vi bestämde oss tidigt för att vi ville ha en hall där vi kunde ha en härlig inramning kring åtminstone en av banorna. Vi har satsat mycket på vår centercourt, säger Kim Ahlqvist, en av sex delägare.

Centercourten blir hallens stora attraktion. En panoramabana med ordentligt utrymme runtom banan och underlaget bestående av Mondos officiella WPT-gräs, STX Supercourt.

Två singelbanor i hallen var givet enligt Kim Ahlqvist, som beskriver hur intresset för padeln ökat och att just singelbanor gör padeln mer tillgänglig. Det räcker med att hitta en kompis.

— Vi vill ha variationen. Vi vill att man ska kunna komma till oss med en kompis och spela en singelmatch, vi vill att man ska kunna komma till oss med tre kompisar och spela på dubbelbanan och vi vill att man ska kunna komma till oss om man vill spela på en av Sveriges häftigaste centercourts, säger Kim Ahlqvist.

Bakom den stora satsningen i Nybro står sex personer. Kim Ahlqvist, Johan Gunnarsson, Linus Karlsson, Martin Sandell, Christian Gunnarsson och Erik Johansson som sammanstrålade genom det gemensamma intresset för padel. 

— Vi lever i minst sagt märkliga tider som dessvärre inte bjuder in till en social tillvaro. Så vi har liksom alla andra fått vidta många åtgärder inför öppnandet och kan inte ha någon större invigning. Men när covid-19 är över är vi övertygade om att vår hall blir en plats dit folk kommer komma för att umgås. Vi har stora ytor att röra sig på.


Den här artikeln handlar om: