Foto: Privat & Bildbyrån.
Svensk Padel

Förbundets tunga satsning på ungdomarna — investerar minst 500 000

ANNONS

Förbundet har i dag gått ut med en storsatsing på barn- och ungdomssatsning. Minst 500 000 kronor ska investeras i en ny satsning som de kallar ”Padellyftet”. 

Det är våra barn- och ungdomar som är framtiden, säger Calle Åkesson som är verksamhetschef för Svenska Padelförbundet i ett pressmeddelande. 

För att bygga en stabil grund och trygga framtiden barn- och ungdomar som vill satsa helhjärtat på padel har det Svenska Padelförbundet i dag lanserat en storsatsning. I en framtidsinvestering som landar på minst en halv miljon kronor. Satsningen får namnet ”Padellyftet” och ska få ungdomsverksamheten ute i landet att växa. 

— Syftet med Padellyftet är att föreningar ska kunna få stöd för sina barn- och ungdomssatsningar. Barn- och ungdomsverksamheten är särskilt viktig att utveckla hos föreningarna för att padeln som sport ska bli hållbar över tid och att vi verkligen kan bygga sporten från grunden, det är våra barn- och ungdomar som är framtiden. Ambitionen är att satsningen ska kunna växa och bli större under året. Årets satsning är 300 000 kronor större än 2020 års satsning, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

Pengarna har öronmärkts för föreningar som är medlemmar i Padelförbundet och läggs som en pott att kunna söka bidrag från.

— Svenska Padelförbundet erbjuder nu alla föreningar som är medlemmar i förbundet att söka bidrag för att utveckla sin barn- och ungdomssatsning. Medlen kan till exempel användas till prova-på-padel, läger, internutbildning, inköp av material med mera, fortsätter Åkesson. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: