Foto: Bildbyrån / Jelöy
Internationell padel

Folkhögskola startar Nordens första padellinje

ANNONS
”Världens snabbast växande sport är nu en separat linje hos oss”.
Så beskriver Jelöy Folkhögskola i Norge det nya padelprogrammet som tar emot sina först tolv elever i höst.

Många som läser detta kommer tyvärr att bli besvikna: du måste vara mellan 18 och 23 år för att ha chansen att bli antagen till Jelöys nya padellinje. Hösten 2021 har alla i det åldersspannet möjlighet att bli bland de första i världen (?) att som vuxen utbilda sig på folkhögskola och kombinera det med padelutbildning.

Jelöy är beläget intill Oslofjorden nära staden Moss, och en timmes bilfärd till både Oslo och gränsen till Sverige. Ansökan till padellinjen är nu öppen.

På gångavstånd från skolområdet ligger Moss Padel som har sex banor.

Så här skriver Jelöy Folkehöyskole på sin hemsida:

”Under en normal linjevecka tränar vi tre till fyra gånger per vecka. Vissa dagar är vi tillsammans med andra linjer i skolan så att du får ett brett och varierat innehåll. När vi spelar padel fokuserar vi på teknik, taktik, fysik och spel. Padel bygger på bra interaktion så vi kommer att spendera tid på att skapa en bra gemenskap och göra varandra bra med möjlighet till personlig utveckling enligt din egen nivå.
Vi kommer att anmäla dig till seriespel där vi kan matcha dig mot olika motstånd. Dessutom kommer det också att finnas turneringar.”

Läs mer här.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: