Hernan Auguste (th).
Foto: APT / Padel Magazine
World Padel Tour

WPT om APT:s satsning på Europa: ”Har inget att säga om det”

ANNONS

World Padel Tours utvecklingschef Hernan Auguste vill inte prata om konkurrenten American Padel Tours expansionståg mot först Europa och sedan världen. 
Auguste svarar ”inga kommentarer” på frågan från PadelDirekt. 

Lett av nya chefen Thomas Johansson expanderar American Padel Tour från Sydamerika ut i världen. Till exempel kommer touren till Sverige mellan den 11 och 17 oktober. 

Vårt mål är att växa globalt så att fler personer världen över kan få möjligheten att njuta av den här fantastiska sporten, skrev till exempel Johansson i samband med att han blev utsedd till APT-chef.  

Ett tidigare försök från APT-grundaren Fabrice Pastor att satsa internationellt ledde till en schism mellan APT och World Padel Tour. Den farhågan fanns kvar när APT nu återlanserar sin expansiva satsning. Johansson menar dock att den farhågan är ogrundad. 

— Hans mål var inte att konkurrera med WPT. Fabrice älskar padel och vill inget annat än att det ska växa. Hans målsättning har alltid varit att ge spelarna fler arbetstillfällen och få padeln att växa globalt, att det inte bara ska vara tävlingar i Spanien och Argentina. Hans mål har aldrig varit att göra sig ovän med World Padel Tour. Målsättningen är att inom ett par år hitta ett samarbete med World Padel Tour och försöka få en stor tour, som tennisen har till exempel. 

Men när frågan ställs till Hernan Auguste följer en tystnad och ett: 

— Jag vill inte kommentera det. Jag har inget att säga om det. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: