Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Oro för oseriösa aktörer: ”Det finns många lycksökare”

ANNONS

Både nya och ”gamla” padelaktörer står på kö för att beställa banor till sina nybyggnationer och expansioner. Men alla är inte seriösa, konstaterar Nordens ledande banleverantör Padeltotal.

— Det finns många lycksökare som tror att det här är guldgruvor. Och de som har en guldgruva är oftast de som bara kastar in banorna i en verkstadslokal och så kör man, säger Niclas Svensson som driver Padeltotal till Svenska Dagbladet.

Han delar en oro som Uppsalaentrepenören Andreas Ehrnvall på Klövern Padel berättade om när PadelDirekt gjorde en stor videointervju med honom i december. Det är lätt att se de stora, dagliga inkomsterna för en padelanläggning som är fullbokad från tidig morgon till sen kväll. Men för att få igång verksamheten kan utgifterna bli stora: att hyra lokaler i Stockholm kan kosta allt mellan 800 till 2 000 kronor per kvadratmeter, skriver Svenska Dagbladet med hänvisning till PDL Groups uppgifter.

Niclas Svensson är ändå tydlig med att det finns alldeles för många padelaktörer som är klart mer intresserade av att tjäna pengar, snarare än att skapa en bra upplevelse för besökarna i hallen.

— Det är ett fåtal som ger någonting tillbaka till sina kunder, säger Niclas Svensson.

Även om man hyr en lagerlokal finns etableringsavgifter som ljudisolering, bättre ventilation och el. Sedan tillkommer kostnader om cirka 100 000 kr/bana för att konstgräset behöver bytas ut minst var tredje år.

Ovan nämnda investeringar gör det förstås mycket svårare att ha verksamhet i Sveriges storstäder än på mindre orter. Att få tag på en lämplig lagerlokal i Stockholmsområdet är minst sagt en utmaning, konstaterar en stor aktör.

— Det är verkligen huggsexa om lokalerna, säger Rikard Hellqvist, grundare av Padel United som äger flera padelcenter i Sverige till SvD.


Den här artikeln handlar om: