Planen på Maldiverna / Paquito Navarro och Simon Vasquez.
Foto: Privat / Patric Persson
Swedish Padel Open

Coronakaos för världseliten på Maldiverna — Vasquez blixtinkallad

ANNONS

Swedish Padel Open på Maldiverna blev inte alls som det var tänkt.
Ingen livestreaming. Och ingen Juan Martin Diaz.
Men en som lär vara nöjd är Simon Vasquez som blixtinkallades.

Nej, det blev inte riktigt som det var tänkt när gänget bakom Swedish Padel Open skulle arrangera Maldives Padel Open dit fyra tidigare världsettor bjöds in.

— Juan Martin Diaz testade positivt för covid-19 precis ett dygn innan avresa och då ringde min kollega Urban till Simon Vasquez. Som jag förstått det tackade han i princip ja på stående fot, säger Swedish Padel Opens ordförande Nicklas Persson till PadelDirekt.

Och hur blir det med livestreamingen?
— Ambitionen var att sända live men det stora problemet är internetuppkopplingen på Maldiverna. Och eftersom restriktionerna blivit hårdare, tvärtemot vad vi trodde i höstas när vi planerade, har vi fått skicka en hälften så stor produktion som vi hade tänkt.

Marta Marrero. Marta Ortega. Paquito Navarro. Juan Martin Diaz. Det var fyra av padelns absolut största namn som skulle mötas i mixed-matcher i värmen på Maldiverna i några dagar men den sistnämnda tvingades alltså stanna hemma med anledning av corona. 

Så hur kommer det sig att Simon Vasquez fick chansen i ”JMD:s” frånvaro?

— Vi har i flera år haft god kontakt med Simon, först via SPO-tävlingar och sedan via andra event. Vi försöker jobba så nära spelarna vi kan för att promota och hjälpa varandra.

Hoppas kunna sända matcherna i efterhand

Swedish Padel Opens ordförande är själv lite besviken på att han inte kunde åka med till Maldiverna.

— Lite avundsjuk kan jag lugnt säga att jag är... Hela gänget är där till söndag och jag skulle åkt dit i morgon kväll och stannat en vecka för att fira min 50-årsdag. Jag har fått rapporter om magiska förutsättningar med 28 grader och svag dis. Allt är så fantastiskt fint, vi får tacka Lars Petré som äger öarna och resporter för fin support och hjälp, säger Nicklas Persson.

Alla som sett fram emot att världsstjärnorna mäta sina krafter där i paradiset kan dock hoppas på att se matcherna i efterhand.

— Vi hoppas kunna visa i efterhand i något format. Det kanske var lite naivt att tro att internetkapaciteten för att sända live finns där, men det tror man ju 2020... 

SPO-organisationen står för spelarnas utgifter under hela Maldiverna-resan. Ovan nämnda Lars Petré sponsrar visserligen med boende men eftersom man inte lyckas nå ut till omvärlden med sändningar av matcherna är det svårt att se den svenska organisationens vinst i detta.

Vad betyder allt detta för er ekonomiskt? 
— Inte nåt särskilt. Vi hade ändå inte tänkt ta betalt för streamingen, det är en investering i SPO. Det var mer en kul grej att göra och kicka igång padelåret med något positivt, säger Nicklas Persson.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Swedish Padel Open på Maldiverna: ”Fyra spelare som varit etta”
Swedish Padel Open på Maldiverna: ”Fyra spelare som varit etta”
Den här artikeln handlar om: