Foto: Bookmark förlag pressbild & Bildbyrån.
Svensk Padel

Alex Schulmans attack mot padeln: ”2020-talets idioti”

ANNONS

Medieprofilen Alex Schulman riktar i en krönika i Expressen skarp kritik mot padeln. 
I första hand mot spelandet under pandemin. I andra hand mot padelspelaren i allmänhet. 

Det är som att världen krymper i pandemin, saker och ting stängs ner, livet blir mindre. Men padel-världen växer. De närmar sig stadskärnan nu”, skriver han bland annat.

Det är i sin stående krönika i Expressen som poddaren och författaren Alex Schulman skarpt vänder blicken mot padelspelandet under pandemin. Framförallt i kontrast till att inomhushallarna på grund av det rådande coronaläget står tomma. Sedan en tid tillbaka är även barn- och ungdomsidrotten på paus. 

”Barnen får sitta hemma och vänta ut pandemin, men alla de före detta sportstjärnorna, medie-nissarna, influerarna, och alla andra jag-svaga svenskar som tagit sporten till sina hjärtan kan obehindrat ta sig till närmaste padel-bana för en match. Jag vet inte hur det ser ut i resten av landet, men här i Stockholm är det nästan intressant”, skriver Schulman i Expressen. 

”Lite avundsjuk är jag ändå på padelspelarna”

Schulman berättade i senaste avsnittet av podcasten Alex & Sigge att han aldrig testat padel. I sin text vänder han sig starkt mot upplevelsen av sporten.

”Jag har förstått att sporten inte är en idrott i den meningen att man blir trött av att utöva den. På de bilder jag sett blir de som spelar på sin höjd lite blanka på pannan, skönt, ingen behöver duscha efteråt. Det händer att jag fått propåer från någon frälst, som vill att jag provar. Jag brukar fråga vad tjusningen är, och de blir då märkligt diffusa. Det är LÄTT att spela, säger de då. Alla kan göra det. Det verkar alltså som att de tycker att det är roligt – för att det är så lätt?”

I kritiken lyckas han ändå se en annan sida av det – något som kan tolkas som stark ironi. Han menar att padelspelarna förmodligen klarat sig hälsomässigt bäst genom covid-19.

”Lite avundsjuk är jag ändå på padelspelarna, för de verkar gilla tillvaron. De har klarat sig bäst genom corona. Vi andra känner oro, för smittan, för världen, vi går in i depressioner” skriver Schulman innan han avslutar med att hallarna kommer att gapa tomma om några år: ”Gör betonglådorna till monument över 20-talets idioti. Vi får aldrig glömma.”

Den här artikeln handlar om: