Fredrik Håkansson, delägare.
Foto: Padel Lundsbrunn
Svensk Padel

Orten med flest padelbanor per invånare: ”När Zlatan öppnade visste jag inte vad det var”

ANNONS

Med 223 invånare per bana är Lundsbrunn Sveriges padelbanetätaste ort.
Ändå sprack hallägarnas vision.
— Först byggde vi två banor mest för att kunna spela själva. Men så blev det fullbokat hela tiden så det blev ju kaos, säger Fredrik Håkansson.

Med fyra dubbelbanor på orten med 890 invånare är Padel Lundsbrunn i Västergötland just nu överlägsen etta på listan som tagits fram via Facebookgruppen Padelfamiljen efter en idé av medlemmen Martin Frigge.

När PadelDirekt ringer upp delägaren Fredrik Håkansson visar det sig att Padel Lundsbrunn dessutom har en singelbana.

— Dubbelbanorna är i princip fullbokade varje dag men singelbanan är den som är mest bokad faktiskt, 7-24 varje dag.

Att det är sådant otroligt tryck på de totalt fem banorna i Lundsbrunn och att padelintresset i Sverige fortsätter att växa och ge nya banor varje vecka är något han själv aldrig kunde förutse för ett par år sedan.

— Jag är närmast chockad över hur utvecklingen varit. Jag är själv lantbrukare och när jag såg att Zlatan skulle öppna center i Stockholm för tre år sen visste jag inte vad padel var över huvud taget, berättar Fredrik Håkansson och fortsätter:

— Men vi var hyfsat tidiga på det ändå, i mars firar vi två år. Det började med att jag frågade några andra lantbrukare och företagare på orten om vi inte skulle anlägga två banor, mest för att kunna spela själva. Men så blev det fullbokat hela tiden så det blev ju kaos... vi fick bygga ut. 

På Padel Lundsbrunn använder man med ett bokningssystem där besökarna skapar personliga konton där pengar sätts in, och från det kontot betalas sedan bantiden. Ett system som varit hårt belastat...

— Jag trodde att vi skulle nå 200, 300 konton. Nu är vi uppe i 2500 stycken, det kommer spelare från hela länet hit.

Varför går det så bra för er?
— För det första har vi en väldigt trevlig hall. Och många kommer hit och möts från olika större orter, vi är ju mittemellan Mariestad och Lidköping till exempel.

Hoppas på att pressa timpriset till 200 kr i timmen

Ekonomi är en spännande parameter vilken kommersiell verksamhet man än talar om. Särskilt intressant är att Lundsbrunn, trots beläggningen, har bland de lägsta timpriserna i landet. Och erbjuder gratis racketutlåning och gratis bollar.

— Vi tar 90 minuter för 400 kr på kvällen, och har olika priser beroende på vilken tid man spelar. 267 kr i timmen blir det om man slår ut det. Jag har hört att det kostar det dubbla i Göteborg... 

Ni funderar inte på att höja priserna eftersom det alltid är fullt?
— Nej, vi vill ha fullbokat. Vi äger marken och hallen så det finns inga hyror att betala... vi vill faktiskt komma ner ännu mer i pris.
 

Så pass! Hur lågt kan man gå, har ni satt något riktmärke?
— 200 i timmen hoppas vi kunna komma ner i. Det borde gå. Att priserna snart kommer att gå ner rent allmänt är jag helt övertygad om.

Fredrik Håkansson och hans kolleger i Lundsbrunn har dessutom planer på att utöka verksamheten. Centercourt och ungdomsverksamhet kan bli verklighet det närmaste året.

— Ja det verkar som att alla är positiva till att satsa på en centercourt med läktare, det är ju något som inte finns överallt. Vad tror du om det, är det en bra idé?

Vad jag tror? Klart att det är en bra idé, då kan ni arrangera större tävlingar också.
— Jo precis, det vore kul för både oss och bygden. Jag är själv uppväxt här och vill göra något bra för bygden. Vi är alla jätteglada att det går så bra och att få se så många glada padelspelare här varje dag.


Fotnot: En läsare har uppmärksammat oss om att Lofsdalen är landets i särklass padeltätaste ort med sina fem banor på 183 invånare. 

Flera svenska orter har drygt 600 invånare per bana. Se hela listan och bidra gärna med fler orter här.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: