Skiss över världens första flytande padelbana.
Foto: PadelX
Nya padelbanor

Här är världens första flytande bana: ”Häftigaste någonsin”

ANNONS

Här kommer ett drömbesked till alla med strandtomt och en slant att spendera på världens bästa nöje padel.
I Uppland producerar PadelX nu världens första flytande padelbana och målet är att kunna ta beställningar av företag och privatpersoner så snart det går.

— Vi är först med det och jag tror det kommer bli jordens snackis, säger Johan Hansson som är grundare av PadelX till PadelDirekt.

Han berättar att man efter omfattande uträkningar nu håller på att bygga flytbryggan som banan ska sjösättas i Karlholm Strand vid Nordupplands kust. 

— Det har varit många och svåra beräkningar för att komma till en konstruktion som både är tillräckligt stabil och går att flytta. Plattan kommer att vara 30 gånger 15 meter, men får inte vara för tung. Den flytande banan ska kunna dras på vattnet med vattenskoter eller båt, förklarar Hansson.

Entrepenören Johan Hansson var med och startade Uppsala Padelcenter för drygt sex år sedan men bestämde sig ett år senare för att fortsätta sin entrepenör-resa inom padel i Kina. Under coronapandemin är han tillfälligt hemma igen och har nu tagit fram konceptet med flytbryggan i samarbete med Karlholm Utveckling KB.

— Jag skulle vilja påstå att det bli häftigaste banan någonsin. Och det finns ett stort behov, vi får mängder av förfrågningar av privatpersoner som vill bygga hemma på tomten. Men det är jättesvårt att få bygglov. Så alla som bor vid vattnet kan ju ha köpa en sån här bana i stället, säger Hansson med ett litet skratt.

Den här artikeln handlar om: