Sök
SPONSRAT INNEHÅLL
Foto: Privat.

Sveriges ledande padelapp inom matchmaking


De var först i Sverige kring idén om en matchmaking-app för padel.
Padelappen tar nu steget in i framtiden och gör sin största förändring hittills i form av nytt flöde och byggda funktioner.

— Det är extremt välutvecklat när vi nu går in i padel-appen 2.0, säger Jesper Vendel, vd och medgrundare på Padelappen Sweden AB.

För glatt padelspelande amatörer är ett av de största problemen med padel att få till spel. Problemen kan vara många, att det är svårt att få ihop fyra spelare, att någon hoppar av sent, kommunikationen runt matchen och att hitta spelare som matchar ens nivå. 

Allt det här tar tid och tar bort udden ur det alla vill — att spela padel. Ofta är det många moment som ska klaffa, du ska hitta en tid, du ska betala, du ska hitta någon att spela med.
Tur då att Padelappen finns så du kan spara energin till padelbanan.

— Du kan göra i princip allt som är förberedande padel i Padelappen. Lägg bara upp när du vill spela och vilken stad det gäller, då ser alla användare i den staden att du söker motstånd eller enskilda spelare. Vi ser också att fler och fler flyttar över sin kommunikation som rör padel till Padelappen, där man skapar chattgrupper för att sedan bryta ut i matcher inom samma plattform. Då vi har samtliga center och städer i Sverige länkade så skapar detta möjligheter för padel att växa för både mindre och större orter, berättar vd:n Jesper Vendel för PadelDirekt.

Han fortsätter: 

— Anledningen till att vi skapade den från början var för att vi själva blev irriterade över hur svårt det var att få ihop spel. Du ska in i någon av alla Facebook-grupper och posta ett inlägg, sedan gå via Messeger, sedan boka via någon av bokningssidorna och sedan betala. Allt det här kan du göra i appen då vi länkar mot just bokningssidorna och tillbaka till Padelappen, med detta skapar vi en helhetslösning som skapar stort värde för användarna.

— Det gör dessutom så att banor slipper stå tomma och nya kombinationer av spelare skapas. 

Padelappen var den allra första matchmaking- och community-appen att utveckla ett system för detta.

Andreas Johansson värdefull partner

— Vi är väldigt glada att vi tagit positionen som ledande aktör, sedan har det kommit mindre aktörer som försöker göra samma sak och som vi ser kollat på oss, vilket är smickrande. Det är också bra med konkurrens som skyndar på utvecklingen framåt. Men att vi såg möjligheten tidigt gör också att vi byggt ett extremt stort kontaktnät och mycket kunskap. 

Efter en lovande inledning, appen lanserades i juli 2020 och närmar sig redan sitt första delmål på 40 000, är det nu dags för nästa steg i utvecklingen. Deras 2.0, som Jesper Vendel kallar det. 

— Vi har byggt in ett stort antal funktioner nu som kommer att vara otroligt värdefulla. Det är den största utvecklingen vi gjort och vi bygger om i stort sett hela flödet för att öka användarvänligheten. Dessutom ligger det ett antal fler funktioner i "pipen" som kommer att kablas ut under året.

Några exempel?
– Ett väldigt avancerat rankingsystem som vi har slitet med från start och kommer släppas under Q1 där vi kommer att använda oss av ett antal algoritmer för ett så träffsäkert system som möjligt. Det gör att det blir väldigt precist kring hur bra man är och på så sätt blir det jämna matcher med tydlighet på vilken nivå ditt spel befinner sig på.

Padelappen innehåller redan i princip Sveriges alla anläggningar och kommer inom en snar framtid ta ytterligare ett steg: Internationellt. 

— Det kommer att ske inom det första kvartalet 2021. Där tänker vi först och främst fem länder och vi har byggt appen så att vi ska kunna manövrera den internationellt samt att vårt kontaktnät kommer hjälpa oss i länderna vi går in i. Steg för steg har vi arbetat med detta för att kartlägga alla marknader vi går in i så att man inte man springer för snabbt. Vi vill bli globalt marknadsledande.

Till hjälp har padelappen en Sveriges största padelprofiler. Den förra landslagstränaren Andreas Johansson, som driver en akademi på Padel Crew i Helsingborg — och samtidigt tränar Sveriges näst bästa par på herrsidan — Daniel Windahl och Calle Knutsson. 

— Han är en väldigt värdefull partner för oss med sin kunskap och passion. Andreas inspirerar många och hjälper till att driva sporten framåt, säger Jesper Vendel och utvecklar. 

— Padel är en sport för alla, oavsett ålder eller kön. Det är många ungdomar som upptäcker och växer upp med padel idag, vilket är ett bra sätt att aktivera sig och hitta nya kompisar i en tid där stillasittande vid datorer, psykisk ohälsa och utanförskap är ett stort problem. 

Padelappen har hittills finansierats av grundarna. Flertalet investerare har redan kontaktat företaget men för grundarna är det viktigt att man delar samma vision och passion för sporten.

— Nu ser jag att externt kapital kommer behövas för att öka farten och ta detta ut i världen.

Vad har ni fått för reaktioner? 
— Vi får ständigt höra att det är en fantastisk ide, att det är många som väntat på det här och det är förstås ett bra kvitto. 

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten