Foto: Gotlandskul.se
Nya padelbanor

Padelexplosion på Gotland — över 30 nya banor

ANNONS

Här kommer ett riktigt glädjebesked för alla padelintresserade gotlänningar, men också alla inresande turister. 
En padelboom är på väg att nå Gotland. Via 11 olika ansökningar rör det sig om över 30 nya banor, det skriver helagotland.se.

Här kommer ännu en anledning för alla padelsugna fastlandsbor att semestra på Gotland. En stor explosion av banor är på väg till den populära ön. 

Enligt helagotland.se fanns det i början av 2020 elva banor. Under 2021 kan det finnas över 40 stycken. 

Hela 11 ansökningar om att bygga padelbanor har inkommit, varav två för spel inomhus och sju för spel utomhus. De två hallarna ska i så fall potentiellt ligga i Visby, en vid Skarphäll och en på Lundbygatan. 

Fastighetsbolaget Ladingen AB har ansökt om bygglov för en stor anläggning: Åtta inomhusvanor och fyra utomhusbanor vid Skarphäll. 

– Vi hoppas få vår ansökan godkänd snart. Vi har en redan en hall i Eskilstuna och vi ser att det är ett bra koncept som vi gärna satsar på, säger Marcus Olofsson på Ladingen AB till helagotland.se. 

Hallen på Lundbygatan har fått avslag på sin bygglovsansökan men där är kampen inte över. 

— Jag har egentligen ingen annan kommentar än att jag lider med alla Gotlands padelspelare. Men vi ger nog inte upp, har en av entreprenörerna, Johan Gate, kommenterat tidigare, enligt helagotland.se


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: