Foto: Privat.
Svensk Padel

Hon gör rundresa i padelland — vill besöka så många som möjligt: ”Den är bäst”

ANNONS

Therese Jangbo är en nyfrälst padelälskare som fort hittat sitt eget sätt att ta del av sporten. 
Hon gör en form av rundresa och har startat nära hemmamiljön. 
Än så länge har hon besökt 12 hallar och det ska blir fler. 

— Jag har inga planer på att sluta, säger hon till PadelDirekt. 

Upplägget ser ungefär ut så här: I den stad som Therese Jengbo besöker ska hon också passa på att spela padel, och sedan ska det dokumenteras. Ganska enkelt och tidigare har hon gjort på ett liknande sätt, fast med löpning. 

— Jag gjorde det som en rolig grej att springa i varje stad jag besökte. Jag är rektor till vardags och om vi var på en konferens i Växjö eller Bromölla så passade jag på att springa, berättar hon. 

Därifrån föddes också tanken att göra något liknande i hennes nyförälskelse — padeln. 
Medan löpning var tämligen osocialt så var padeln tvärtom. 

— Det är det som är det roliga. På bara 5 månader har jag vidgat min bekantskapskrets mer än vad jag gjort de tidigare 10 åren. Numera har jag tre/fyra gäng jag spelar med och vi lär känna varandra mer och mer — det älskar jag. Det var mycket därför som jag fastnade för padeln. Jag är faktiskt förvånad över hur dåligt jag mått över att inte få träffa så mycket nya människor sedan pandemins start, jag mår bra av träffa nya människor.

Än så länge har hon besökt 12 hallar. Framförallt runt hennes närområde i norra Skåne men också Globen och och PDL i Frihamnen i Stockholm. När hon besökte sin svåger i Göteborg var tanken så klart att spela men då var det, som ofta, fullbokat. 

Vilken är den bästa du varit på?
— Det får nog ändå bli Bromölla Padel Court. Sen var ju Globen häftig med hela den upplevelsen, men i Bromölla har de en hallvärd som var väldigt trevlig. En äldre man som bemannade foajén och shoppen. Han var uppsökande och kom fram efteråt och gav oss tips. Det gör att man vill komma tillbaka. Sedan har den också en fin lounge, är lagom stor och med bra ljud och ljus. 

I takt med att Therese besökt hall efter hall har hon också börjat lägga märkte till spännande detaljer och skillnader hallarna emellan. 

— Det är kul att se olika hallar för det är stor skillnad. Till exempel med den i Eslöv som har låg takhöjd. Sen har jag märkt att plåtar kan se väldigt annorlunda ut. Man liksom inspekterar och lägger kanske märkte till om det finns en klocka vid varje bana eller en för hela hallen. Någon hall stack ut med att den hade helt vita stolpar. Egentligen skiter jag i detaljer men det har blivit en grej nu. 

Finns det något mål? 
— Jag måste hålla på åtminstone över 2021. Det kommer ju gå långsamt i början också så vi får öka sen. Allt bygger på hur jag håller i intresset men jag hoppas och tror att jag kommer att hålla i detta länge — det är många bitar förutom just spelandet som jag gillar. 

Och du kommer fortsätta att uppdatera i Facebookgruppen Padelfamiljen? 
— Absolut. Det finns en fin samhörighetskänsla där. Min förhoppning nästa år blir att vara med på någon av padelfamiljens läger — eller åtminstone att testa på att spela med någon i familjen. 

Den här artikeln handlar om: