Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Kritik från toppspelarna som nobbas av nya touren: ”Konstigt”

ANNONS

Euro Finans presenterade i dag upplägget för deras nya padeltour. Bara elva svenska spelare kommer att få chansen i den nya mångmiljonsatsningen. Antonette ”Järnladyn” Andersson är rankad femma i Sverige och var i SM-final men får inte chansen. 

— Jag fick inte frågan. Jag tycker det är konstigt. Jag har bara lite koll på vad det handlar om, så jag vet inte vad de tänker, säger Antonette Andersson till PadelDirekt. 

Du är rankad femma och var i SM-final i år. Vad tänker du om att du inte fått frågan?
— Jag har inte lagt så mycket energi på det. Om de inte har kontaktat mig så kan jag inte göra så mycket.

Hon är fundersam kring hur upplägget med två svenska tourer ska fungera. Euro Finans kommer inte att planera sin tour utifrån Svenska Padelförbundets Swedish Padel Tour.

— Jag vet inte heller hur de tänkt med med två tourer samtidigt. Ska de spelas parallellt eller samtidigt. 

Hade du varit intresserad om du fick frågan? 
— Ja, det är klart. Jag är ändå med i eliten — då vill man vara med så mycket som möjligt. Är det bra kvalité, klart man vill vara med. 

De spelarna som kommer att vara med är Amanda Girdo, Anna Åkerberg, Sofia Arvidsson, Baharak Soleymani och Ajla Behram.

”De som inte får spela är missnöjda”

Reza De, som ligger bakom satsningen, fick på dagens pressträff frågan om han fått några reaktioner från spelare som inte bjudits in.

— Jag har personligen inte blivit kontaktad, men det är väl som i fotboll. De elva på planen är nöjda. De som inte får spela är missnöjda, säger han på dagens pressträff. 

Emmie Ekdahl, rankad tvåa i Sverige, var precis som Antonette Andersson ganska ovetande om upplägget för den nya touren och hade heller inte fått frågan om att delta. 

— Jag har ingen aning om vilka kriterier de utgår från eller vad de baserar det på. Jag tycker att jag gjort det bra i år och det är ju inte så att man inte satsar. Det känns konstigt och även tråkigt, säger Emmie Ekdahl. 

Hade du velat vara med om du fått frågan?
— Självklart är det så. Man behöver spela mycket och här har det inte alltid räckt till. Man behöver mer matcher mot bra motstånd.

Så här sa Reza De på dagens pressträff om vilka kriterier de utgått från när de valde spelare.

— Vad gäller herrarna så har vi utgått från Svenska Padelförbundets rankning och resultat. På damsidan har vi även tittat på spelarna som varit gravida nu men gjort det bra tidigare, vi har valt spelarna som är bäst och vill satsa internationellt. Sen finns det naturligtvis fler spelare som gör det. Men med detta sagt betyder det inte att vi inte kan utöka antal spelare till nästa säsong.

På herrsidan är det Simon Vasquez, Cayetano Rocafort, Calle Knutsson, Daniel Windahl, John Larsson och Pablo Figueroa som deltar. 

Den här artikeln handlar om: