APT Padel Tour

Inga damer på padelns nya världstour 2021: ”Planer på att utöka”

ANNONS

Nya världstouren APT Padel Tour kommer att vara jämlik — men inte när jättesatsningen blir verklighet nästa år.
— Under 2021 är det bara herr, säger APT-chefen Thomas Johansson till PadelDirekt.

I ett videosamtal som du kan se i toppen av artikeln berättar den forne tennisstjärnan om nya American Padel Tour — som kommer till Sverige i höst — och deras tankar kring jämställdhet.

Kommer det att vara både herr- och damturneringar?
— Under 2021 är det bara herr. Men vi har planer på att utöka så att det även blir en damtour för vi känner att det är viktigt att alla får chansen att spela. Beroende på hur det blir nu med coronaviruset och vaccin kan det till och med vara så att vi kommer i gång med nån form av tour redan i slutet av 2021. Det ligger definitivt i vår planering, säger Thomas Johansson.

Vad är skälet till att det bara blir herrtour nästa år? World Padel Tour har ju till exempel fått mycket kritik för ojämlika förhållanden. Hur ser du på det?
— Vi vill ha en damtour också, vi ska försöka vara så jämlika som möjligt. Jag försöker ta det bästa från tennisen och det är en av få sporter där män och kvinnor är någorlunda lika i vad man tjänar. Det är precis lika prispengar och det är något vi försöker efterlikna.

Så om vi tittar på ett femårs-perspektiv så kommer det vara lika för herr- och damspelare på APT-touren?
— Absolut. Jag skulle säga att, om man tittar i Sverige och nere där vi bor (Monaco) är det 50/50 damer och herrar som spelar. Det är extremt populärt bland damer och det är fantastiskt skoj.

I en publicering på tisdagen frågade PadelDirekt Thomas Johansson vad målet är APT Padel Tour, vad målet med den nya världstouren är.

Nu utvecklar han vad man kommer att göra annorlunda än World Padel Tour.

— Skillnaden är väl att hos oss ska alla få spela, säger APT-chefen och fortsätter:

— På World Padel Tour är nivån väldigt hög men till exempel våra svenska spelare, som är oehört duktiga, får inte riktigt chansen att komma in och spela WPT. De får spela WPT:s pre-previa (förkval) och spelar de otroligt bra går de till previa men där är motståndet lite för tufft.

American Padel Tour med Johansson och Monaco-miljardären Fabrice Pastor i spetsen vill helt enkelt att folksporten padel även ska få världsomspännande tävlingar som når den stora folkmassan.

— I våran tour kommer vi mycket större kval, och så försöker vi arrangera någon form av amatörtävling. Vi försöker få den här touren till alla, inte bara till toppen, säger Thomas Johansson.

Den här artikeln handlar om: