Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Olämpligt att spela padel enligt smittskyddsläkaren: ”Inte nödvändigt”

ANNONS

Padelanläggningarna är fortsatt välbesökta och i många fall fullbokade.
Inte lämpligt när Covid-19 sprids så mycket som nu, tycker en smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen. 


Att träffa människor utanför hushållet och samtidigt träna är en dålig idé under nuvarande smittoläge. Det säger Leif Dotevall till Göteborgs-Posten.

— Det är olämpligt att åka och spela just nu. Man bör inte göra något som inte är nödvändigt och man ska bara umgås med de man bor med egentligen, säger smittskyddsläkaren till tidningen.

Så vad säger egentligen restriktionerna? Att man inte får umgås med fler än åtta personer är inget problem vid padelspelande, så länge man undviker andra sällskap i padelhallen. Och Riksidrottsförbundet kommunicerar att det är okej för vuxna att träna om man håller avstånd till varandra, vilket är möjligt för den uppmärksamme och noggranne padelspelaren.

Alla anläggningar som PadelDirekt varit i kontakt med och tagit del av allmän information om, har stängt ner all form av tävlings- och social verksamhet förutom privatpersoners möjligheter att boka en timme eller två.

Padel Center i Göteborg är en av alla padelaktörer som håller öppet i dessa coronatider där de flesta typer av mötesplatser stänger igen för att minska smittspridningen.

— Orolig är man alltid. Dock är man bara fyra personer på 200 kvadratmeter. Jämför det med vilken matvarubutik eller buss så är det en jättesäker plats att vara, säger Pelle Linders till Göteborgs-Posten.

Smittskyddsläkare Leif Dotevall är tydlig med hur alla padelanläggningar bör agera: stäng igen.

— Visst är det jätteviktigt att träna men gör det utomhus. Gå ut och spring och om du gör det med någon så håll avstånd. Alla inomhusaktiviteter bör undvikas just nu när smittan ökar våldsamt.

Den här artikeln handlar om: