Sverige-ettorna Cayetano Rocafort och Simon Vasquez ska satsa internationellt.
Foto: World Padel Tour & Viktor Andersson.
World Padel Tour

Vasquez/Rocafort ska satsa internationellt — men: ”Har ingen tränare”

ANNONS

Sverigeettorna Simon Vasquez och Cayetano Rocaforts internationella satsning kom av sig under säsongen 2020 på grund av corona. 
I stället fick de satsa på hemmaplan och vilken succé — sex av sex titlar på SPT.
Kanske avtar pandemin nästan år — då ska duon ta ytterligare ett steg. 

— Vi vill absolut spela mer där. Det är ju svårt att veta — men vi hoppas på att göra minst 15 tävlingar på WPT nästa år, säger Simon Vasquez till PadelDirekt. 

Simon Vasquez är tillbaka i träning igen efter att ha knockats av corona och tappat formen. Utöver fysiska utmaningar så lurar andra hinder runt hörnet — för att kunna ta ytterligare ett steg skulle laget behöva en tränare på heltid. 

— Vi har ingen tränare nu och det är något vi handskas med. Vi försöker få hit en proffsig tränare, forsätter Vasquez. 

Cayetano Rocafort: 

— Vi har bra alternativ, det gäller bara att hitta rätt — vi vill vara säkra. Men det kommer vara klart snart, säger Cayetano Rocafort. 

I mars, när det bara gick att se konturerna av den pandemi som skulle förmörka det närmaste halvåret, sprängde paret en viktig WPT-barriär. De tog sig förbi pre previa (kvalet till kvalet), vilket var första gången en svensk spelare lyckades med det. Sen fick de på grund av corona inga fler chanser. 

Cayetano Rocafort och Simon Vasquez kramar om varandra efter seger i Karlstads SPT.Cayetano Rocafort och Simon Vasquez kramar om varandra efter seger i Karlstads SPT. Foto: Viktor Andersson

— Nästa år vore det kul att komma in på topp 100 — det är ett delmål — och i slutändan vill vi komma in i huvudturneringen, säger Simon Vasquez. 

Vad krävs för det? 
— Att spendera mer tid i Spanien, att spela fler matcher där. I de där matcherna där vi är chanslösa och måste kämpa för varje boll — att helt enkelt spela på nästa nivå.

Partnern Rocafort instämmer.

— Vi skulle behöva lite av allt. Framförallt behöver vi jobba med taktiken, men även formen och rytmen. Vi måste helt enkelt träna mer än de andra. 

Den svenska padelpubliken behöver dock inte oroa sig… ännu. Den internationella satsningen betyder inte att paret kommer sluta spela på den svenska touren. 

— Nej vi kommer inte sluta spela där, lovar Vasquez. 

Den här artikeln handlar om: