Christian ”Fimpen” Eklund. (montage)
Foto: Bildbyrån
Fem frågor

Fem frågor med ”Fimpen” Eklund: ”Slår William och Holtz varje gång”

ANNONS

I PadelDirekts artikelserie ”Fem Frågor” intervjuas padelspelande kändisar i kortformat. 



Vem: Christian Eklund
Gör: Ex-hockeyproffs, nu eget program hos spelbolag
Ålder: 43 år
Bor: Stockholm

1) Hur och när fick du upp ögonen för padel?
— Det var nog två år sen som jag och Kristofer Ottosson (Dif-legendaren) testade och tyckte det var kul. Jag har alltid tyckt att tennis varit lite för svårt. Och så har jag spelat lite squash, men racketsporter är ju rätt tråkigt om man är dålig.

2) Vem parar du helst ihop dig med? 
— Kristofer Ottoson, vi kör seriespel i Haninge tillsammans. Ottosson är jättebra så vi vinner oftare än vi förlorar i alla fall. Mika Hannula är också kul att spela med, det är många gamla lagkompisar som lirar så det blir många roliga matcher. Det skönaste är när jag och Otto slår William (Eklund, sonen) och Alexander Holtz, vi har slagit dem varje gång.

3) Vilken är den bästa respektive sämsta hockeyspelaren du mött i padel? 
— Bra fråga… Jocke Eriksson (sportchef och ex-spelare i Djurgården) kan nog vara den bästa. Sämsta vettetusan… man har ju mött folk som aldrig kört och jag vet själv hur det var i början. Jag säger Micke Holmqvist då, jag vet ju att han ändå inte kommer att läsa detta och bli sur.

4) Du är känd som en jobbig spelare att möta på isen, en som offrade allt för laget. Hur skulle du beskriva din padel-spelstil?
— Det är samma i padeln. Mycket försvarsspel, mycket springa, mycket kämpa. Det blir långa dueller mot mig, så jobbig att möta kan nog säga. Medan Otto slår de vinnande slagen för oss.

5) Kan padel ta över golfens roll som hockeyspelarnas stora sommarnöje?
— Ja varför inte. Det går ju så mycket snabbare att bli klar, ska man ut på golfbanan tar det ju fyra, fem timmar. Men tittar jag på min son (William, hockeyspelare) har det bara blivit att man lagt till ytterligare en syssla.

Den här artikeln handlar om: