Måns Zelmerlöv.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Zelmerlöws ilska: ”Bisarrt att RF inte godkänt padel som sport”

ANNONS

Besvikelsen i padel-Sverige när Riksidrottsförbundet valde att avslå Padelförbundets medlemsansökan förra året var enorm.
Nu delar Måns Zelmerlöw, delägare i PDL Group, ut en rejäl känga till RF. 

I en intervju med Göteborgs-Posten uttrycker artisten och padelentusiasten stor irritation över att Riksidrottsförbundet inte ansett padeln värdig att välkomnas in i RF-familjen.

— Det ligger väldigt mycket hos Riksidrottsförbundet nu att godkänna padel som sport. Det är bisarrt att de inte gjort det ännu. För att sporten ska bli så stor som möjligt måste ungdomskurserna och ungdomssatsningarna starta på riktigt. Vissa kommuner har gått in och stöttat. Jag tror till exempel att Trollhättan gjorde det, säger Måns Zelmerlöw till GP.

Nästa år får padeln en ny chans att bli medlem i Riksidrottsförbundet. Att det är avgörande för sportens utveckling är det många som vittnat om för PadelDirekt. Padelförbundet har upprepade gånger poängterat vikten av det, och även padelgymnasiet i Danderyd som hänger på en skör tråd innan ett positivt besked kommer.

— Nu har vi Sveriges snabbast växande sport och så sitter Riksidrottsförbundet och hävdar att det fortfarande inte är en sport, vilket är galet med tanke på att varpa anses som en sport, säger Zelmerlöw till GP.

Måns Zelmerlöw är en av delägarna – tillsammans med bland andra Jonas Björkman – i PDL Group som äger inte mindre än 34 padelcenter i Sverige.

Du kanske även vill läsa:
”Jag utgår ifrån att vi blir medlemmar i RF”
”Jag utgår ifrån att vi blir medlemmar i RF”
Den här artikeln handlar om: